1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta “Ormanın Gözleri” projesi büyüyor

Anadolu Sigorta “Ormanın Gözleri” projesi büyüyor

Toplamda 5 yangın kulesi, orman yangınlarına karşı 150 bin hektarlık bir alanı 7/24 gözetleyerek mücadeleyi destekleyecek.

Anadolu Sigorta “Ormanın Gözleri” projesi büyüyor

Orman varlıklarının korunması amacıyla Anadolu Sigorta tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Ormanın Gözleri” projesi hızla ilerliyor. Geçen yıl Adana'da hizmete sunulan yangın kulesinin ardından, bu yıl 4 yangın kulesi daha devreye girmeye hazırlanıyor. Toplamda 5 yangın kulesi, orman yangınlarına karşı 150 bin hektarlık bir alanı 7/24 gözetleyerek mücadeleyi destekleyecek.

Anadolu Sigorta'nın, orman yangınlarının önlenmesine yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefleyen Ormanın Gözleri projesi, mevcut yangın gözetleme kulelerinin yenilenmesi, insansız yangın gözetleme kulelerinin yaygınlaştırılması ve ormanların toplumun tüm kesimlerince sahiplenilmesi hedefleri ile yürütülüyor.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, iklim değişikliği, çevre kirliliği, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi küresel sorunlara karşı hazırlıklı olmayı hedeflediklerini belirtti. Tuğtan, iklim değişikliğiyle mücadelede iş süreçlerinin çevresel etkilerini azaltmayı ve müşterilerin iklim riski yönetiminde bir iş ortağı olmayı amaçladıklarını, ayrıca sürdürülebilirlik prensiplerine dayalı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Aralık ayında Adana'da ilk kuleyi hizmete sunan Anadolu Sigorta, bu yıl içerisinde Muğla, Antalya, Çanakkale Gökçeada ve Adana'daki ikinci kuleyi de devreye alacak. Hızlı haberleşme sistemi ve yüksek teknolojik donanımıyla hizmet verecek 5 kule, ormanları kesintisiz olarak gözetleyecek.

Ormanın Gözleri projesi kapsamında devreye alınacak toplam 5 yangın kulesi, Adana, Muğla, Antalya ve Çanakkale Gökçeada'da yer alacak. Bu kuleler, orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için 150 bin hektarlık alanı gözetleyecek.
 

Önceki ve Sonraki Haberler