1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. HSBC'nin sigorta birimine, 4 trilyon dolarlık pazara giriş izni

HSBC'nin sigorta birimine, 4 trilyon dolarlık pazara giriş izni

HSBC, Çin'in 4 trilyon dolarlık fon piyasasına girmek için lisans aldı.

HSBC'nin sigorta birimine, 4 trilyon dolarlık pazara giriş izni

HSBC Holdings, Çin'deki sigorta aracılık biriminin ülkede bir dizi yatırım fonu ürünü satmak için düzenleyici onay aldığını duyurdu. Bu hamle, bankanın Çin'in 28,8 trilyon yuanlık (4 trilyon dolar) fon piyasasındaki varlığını genişletmeye yönelik uzun vadeli stratejisinin bir parçası.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu tarafından verilen lisans, Eylül 2022'de kurulan HSBC Sigorta Brokerliği'nin bireysel ve kurumsal müşterilere yatırım fonları dağıtmasına olanak tanıyacak. Aracılık birimi ayrıca aile koruması ve emeklilik planlaması gibi diğer servet hizmetlerini de sunmaya devam edecek. Bu onay, bankacılık grubunun dijital ve mobil servet planlama ve sigorta platformu HSBC Pinnacle'ın finansal planlama çözümleri yelpazesini genişleterek yeteneklerini önemli ölçüde artırıyor.

HSBC Sigorta Brokerliği, Pekin, Şanghay, Guangdong, Shenzhen, Jiangsu, Sichuan ve Foshan'da yedi şube ile faaliyet gösteriyor. Bu şubeler öncelikle HSBC Pinnacle Venture işine hizmet etmek üzere kurulmuş olup, müşterilere mobil sigorta ve kişisel servet planlama hizmetleri sunuyor.

Çin'in finans ve emlak sektörleri ile borç seviyeleri hakkındaki son ekonomik endişelere rağmen HSBC, ülkenin varlık yönetimi sektöründeki önemli uzun vadeli büyüme fırsatlarından emin. İngiltere/Hong Kong merkezli bankacılık grubu, brokerler ve yatırım fonu yöneticileri de dahil olmak üzere tüm servet yönetimi sektöründe yönetilen toplam varlıkların 100 trilyon RMB'yi (10,89 trilyon $) aştığını belirtti.

HSBC Insurance (Asya-Pasifik) Başkan Yardımcısı ve Pinnacle Venture CEO'su Trista Sun, "Çin'in servet piyasası, 2018-2022 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 9,8'lik bir büyüme kaydederek direncini korudu" dedi. Sun ayrıca, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarının ve sektördeki ayarlamaların birçok Çinli servet sahibini ve yatırımcıyı, risk yönetiminin önemini ve varlık çeşitlendirmesinin faydalarını kabul ederek gelecekteki portföy yönetimi stratejilerini yeniden gözden geçirmeye sevk ettiğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler