Allianz Türkiye, "Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi"ni imzaladı

Allianz Türkiye, Birleşmiş Milletler’in küresel riskler karşısında  uluslararası işbirliği ve kapsayıcı çok taraflılık çağrısına destek  veren şirketler arasına girdi.

Allianz Türkiye, Birleşmiş Milletler’in küresel riskler karşısında  uluslararası işbirliği ve kapsayıcı çok taraflılık çağrısına destek  veren şirketler arasına girdi. Birleşmiş Milletler’in 75. yıldönümü  kapsamında UN Global Compact tarafından başlatılan "Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi"ne imza atan Allianz Türkiye, daha iyi  bir dünya için küresel işbirliğine dahil olduğunu taahhüt etti.

Allianz Türkiye, Birleşmiş Milletler’in 75. yıldönümü kapsamında UN Global Compact tarafından başlatılan "Yenilenen Küresel İşbirliği  için CEO Bildirisi"nin imzacısı oldu. Birleşmiş Milletler’in 75.  yıldönümünün öncesinde UN Global Compact, tüm şirketleri küresel  riskler karşısında uluslararası işbirliğine ve kapsayıcı çok  taraflılığa destek olmaya çağırdı. Bu çağrıya yanıt veren 100'den  fazla ülkeden 1.000’den fazla CEO, “Yenilenen Küresel İşbirliği için
CEO Bildirisi”ni (Statement from Business Leaders for Renewed Global Cooperation) imzaladı. Bildiriye imza atan Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, Birleşmiş Milletler’e ve kapsayıcı çok taraflılığa  desteğini beyan etti.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan bildiriye ilişkin  değerlendirmesinde, “Tüm dünya Covid-19 pandemisiyle birlikte yepyeni  bir düzene uyandı. Değişen koşullara uyum sağlayabilmek adına  işbirliği için tüm sınırları kaldırmalıyız. Gezegenimizin ve  insanlığın iyiliği için özgün, cesur liderliğe ve küresel işbirliğine  her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. UN Global Compact’in  imzacısı olarak biz de kapsayıcı çok taraflılığın tüm dünyada  yankılanacağının sözünü veren bu bildiriye imza atarak destek  vereceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi.

100'den fazla ülkeden 1.000’in üzerinde şirketin CEO’su tarafından  imzalandı

Küresel salgın sırasında, uluslararası işbirliğinden  uzaklaşıldığını gözlemleyen Birleşmiş Milletler, iklim değişikliğinden  ekonomik belirsizliğe ve sistemik ırkçılığa kadar birçok sebeple dünya  çapında dezenformasyonun arttığını tespit etti. Birleşmiş Milletler, Ağustos-Eylül ayları arasında, bu durgunluk ve belirsizliğe karşı  barış ve güvenlik, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınmaya  desteklerini göstermeleri için imzacı şirketlerin CEO'larına bir  çağrıda bulundu. İş liderleri bu çağrıya, “Yenilenen Küresel İşbirliği Bildirisi”ni imzalayarak karşılık verdi. Bildiri, bir ay gibi kısa bir  sürede, 100'den fazla ülkeden, farklı sektörler ve farklı büyüklükten 1.000’in üzerinde şirketin CEO’su tarafından imzalandı. CEO Bildirisi, 16. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’na yönelik çalışmalarını sürdüren  “UN Global Compact Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar Eylem Platformu”  tarafından geliştirildi. Türkiye’den UN Global Compact imzacısı 45  şirketin CEO’su, Yenilenen Küresel İşbirliği için CEO Bildirisi”ne  imza atarak küresel işbirliğine dahil olduklarını beyan etti.