Fitch'ten reasürans şirketlerine not uyarısı

Fitch Ratings, son zamanlarda yaşanan büyük felaketler ve bu nedenle ortaya çıkan ağır kayıplardan dolayı reasürans şirketlerinin sermayesinin zayıflayabileceğini ve derecelendirme notlarının düşme olasılığının olduğunu açıkladı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlarda yaşanan büyük felaketler ve bu nedenle ortaya çıkan ağır kayıplardan dolayı reasürans şirketlerinin sermayesinin zayıflayabileceğini ve derecelendirme notlarının düşme olasılığının olduğunu açıkladı.

Fitch bu ayın başlarında başka bir açıklamada Harvey Kasırgası'nın sigorta şirketlerinin derecelendirme notlarını etkilemeyeceğini açıklamış ve Harvey kasırgası'nı "sektör için sermaye değil kazanç olayı" olarak nitelendirmişti.

Fitch'ten gelen yeni açıklamada, 2017 yılında küresel sigorta ve reasürans sektöründeki felaket kayıplarının 100 milyar doları aşacağına, vergi öncesi olarak 190 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi. AIR Worldwide'dan alınan verilere dayanarak, Fitch, tek başına Maria Kasırgası'nın üst limit zarar tahminlerinin 85 milyar ABD Doları olduğunu ve buna Irma Kasırgası'ndan 50 milyar dolar, Harvey Kasırgası'ndan 25 milyar dolar, Meksika depreminden 3 milyar dolar eklenebileceğini belirtti. Aynı zamanda depremler ve çeşitli olaylardan kaynaklanan yarıyıl sonu felaket kayıpları 20 milyar doları aştı.

Fitch'in açıklamasında "Maria'nın tahmini kayıplarının büyüklüğü göz önüne alındığında, 2017'deki felaket kayıplarının yalnızca bir gelir kaybı olayından ziyade bazı reasürans şirketleri için bir sermaye olayı olacağına inanıyoruz" dedi. Ayrıca "reasürans şirketleri için bu olaylara ilişkin toplam zararların yoğunlaşmasının 2017 yılının tamamı için sermaye düşüşüyle ​​sonuçlanacağı konusunda artan bir risk olduğuna inanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Fitch'e göre bu durum, sermaye artırımları veya diğer azaltıcı önlemlerle ele alınmadıkça reasürans şirketlerinin derecelendirmelerinin düşürülebilmesine neden olabilir.