Japon sigorta şirketleri daha fazla devlet tahvili alacak

Japonya'daki hayat sigortası şirketleri faiz oranlarında beklenen artışa hazırlık olarak Japon devlet tahvillerine daha fazla yatırım yapıyor

Dokuz büyük Japon hayat sigortası şirketi, Japonya Merkez Bankası'nın faiz oranlarında beklenen artışına hazırlık olarak, Japon devlet tahvillerine (JGB'ler) yatırımlarını artırmayı planlıyor. 2023 yılında bu şirketlerin 20 ila 40 yıllık JGB portföylerini toplamda 14,7 milyar dolar artırmaları bekleniyor.

Japonya sigorta şirketleri, 2025'te hayata geçecek ve hayat sigortası sektörünün mali gücü hakkında daha doğru bir görüş sunacak yeni sermaye standartlarını uygulamaya hazırlanıyor. Bu nedenle, hayat sigortası şirketlerinin faiz oranlarındaki dalgalanmaların etkisini sınırlamak amacıyla varlık ve yükümlülüklerin süreleri arasındaki farkı azaltmaları gerekiyor.

Nikkei Asia'nın raporuna göre, hayat sigortası şirketlerinin çoğu, Japonya, ABD ve Avrupa'daki enflasyon ve para politikasını, yatırım planlarını potansiyel olarak değiştirebilecek faktörler olarak gösterdi. Buna rağmen, büyük hayat sigortası şirketlerinin tümü satın alma fırsatları olduğunda alıcı olarak yer alacaklarını belirtiyor.

Öte yandan, Japonya'nın hayat dışı sektörlerinde faaliyet gösteren Sompo Holdings, daha fazla büyümek için yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını entegre etmeye odaklanıyor. Bu stratejinin, şirketin hem yerel hem de uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma gelmesine yardımcı olması bekleniyor.