Moody's, yüksek petrol fiyaları ve devam eden kamu harcamalarının körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerde finansal olmayan şirketlerin 2018 için 'durağan' görünümlerini desteklediğini, ancak Türkiye ve Güney Afrika'daki şirketlerin 2018 için 'negatif' görünüm ile karşı karşıya olduklarını açıkladı.
Moody's Başkan Yardımcısı Rehan Akbar yaptığı değerlendirmede, "İyileşen petrol fiyatları ve daralan bütçe açıkları ile devam eden kamu harcamaları körfez İşbirliği Konseyi şirketleri için gelecek 12 ayda 'durağan' görünümü destekleyecek. Politika yönü ve yapısal reformların uygulanma hızı konusunda sınırlı netlik, siyasi riskler ve yüksek kur oynaklığı Türk şirketleri için negatif 2018 görünümü ortaya koyuyor. Benzer şekilde, Güney Afrika'da şirketler için görünüm negatif" ifadelerini kullandı.
2017'de Türk ekonomisini geçici şekilde canlandıran genişlemeci mali politikanın sona gelmesi ile Türkiye'de şirket büyümelerinin gelecek yıl ılımlı şekilde daha yavaş olacağını savunan Moody's, bununla birlikte not verilen Türk şirketlerinin çoğunun sağlıklı bilançolara, güçlü likiditeye, piyasa liderliği pozisyonlarını ve zorlu ortamda iyi bir faaliyet geçmişine sahip olduklarını vurguladı.
Türkiye'de ihracat odaklı imalat şirketlerinin Avrupa'dan artan taleple birlikte büyüme fırsatları göreceklerini savunan Moody's, turizm, havacılık sektörlerindeki şirketlerin de güvenlik durumunda iyileşme tarafından canlandırılacaklarını öngördü. Ancak Moody's, ortamın potansiyel olarak dalgalı olmayı sürdüreceğini belirtti.