1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 bugün nasıl açılacak? 17 Ocak 2024

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 bugün nasıl açılacak? 17 Ocak 2024

New York borsası, faiz indirimi belirsizliği ve Tesla fiyat indirimi nedeniyle vadeli işlemlerde geriledi. Peki açılış nasıl olacak?

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 bugün nasıl açılacak? 17 Ocak 2024

New York borsasında endeks vadeli işlemleri Çarşamba günü gerilerken, Tesla en çok kaybedenler arasında yer aldı. Yatırımcılar, kurumsal kazançlar ve politika yapıcıların faiz indirimlerine erken başlama beklentilerine yönelik son geri adımları konusunda endişeliydi.

Dow e-minis 161 puan ya da %0,43, S&P 500 e-minis 22,5 puan ya da %0,47 ve Nasdaq 100 e-minis 97 puan ya da %0,57 düşüş gösterdi.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, bazı Çin modellerinin fiyatlarını düşürmesinden bir hafta sonra Almanya'da Model Y araçlarının fiyatlarını düşürmesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %1,5 düştü.

Wall Street'in 2023'ün son iki ayındaki %13'ün üzerindeki yükselişi, ABD merkez bankası yöneticilerinin parasal genişleme döngüsüne hızlı bir başlangıç için piyasa beklentilerini küçümsemeye devam etmesi ve ekonominin performansına ilişkin verilerin karışık görünmesi nedeniyle hız kaybediyor.

Öte yandan küresel risk iştahı da kötü durumda. Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot CNBC'ye verdiği demeçte, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine yönelik beklentilerinin aşırı olduğunu ve muhtemelen kendi kendini yok ettiğini söyledi.

Yine de yatırımcılar, CME Group'un FedWatch aracına göre, ABD Merkez Bankası'nın Mart ayında faiz oranlarını 25 baz puan (bps) düşürme olasılığının 2023 sonunda %80'in üzerindeyken %61'e düşmesine umut bağlamaya devam ediyor.

Piyasa korku göstergesi olan CBOE Piyasa Volatilite Endeksi 14,60 puan ile iki ayı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Bugün Aralık ayı perakende satış verileri açıklanacak. Reuters anketine katılan ekonomistler, bir önceki ayki %0,3'lük artışa kıyasla %0,4'lük bir artış bekliyor.

Gün içinde açıklanacak olan Aralık ayı sanayi üretimine ilişkin ayrı bir raporun, Kasım ayındaki %0,2'lik büyümeye yakın bir rakam göstermesi bekleniyor.

Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed Yönetim Kurulu Başkanı Michelle Bowman ve New York Fed Başkanı John Williams'ın da aralarında bulunduğu bir dizi Fed yetkilisinin de Çarşamba günü konuşma yapması bekleniyor. Bu yetkililerin açıklamaları, faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin ipuçları için izlenecek.

Ayrıca Charles Schwab, Citizens Financial ve US Bancorp'un üç aylık mali tablolarını açıklamaları bekleniyor.bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler