1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Ferrari efsanesi GTO'nun 40. yıl dönümü kutlanıyor!

Ferrari efsanesi GTO'nun 40. yıl dönümü kutlanıyor!

GTO'nun 40. yıl dönümü kutlamaları, otomotiv tutkunlarının bu efsanevi otomobilin hikayesini yeniden keşfetmesine ve unutulmaz bir deneyime tanıklık etmesine imkan sağlayacak

Ferrari efsanesi GTO'nun 40. yıl dönümü kutlanıyor!

Ferrari, otomotiv dünyasının ikonik modellerinden biri olan ilk süper otomobili GTO'nun 40. yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. 1-5 Ekim 2024 tarihleri arasında İtalyan Dolomiti Dağları'nda düzenlenecek GTO Legacy Tour 2024, bu efsanevi otomobilin mirasını yaşatacak.

Dolomiti'de Efsanevi Buluşma

Etkinliğe katılacak GTO'lar, Val Rendena'dan başlayıp nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapan Dolomiti Dağları'nın rotalarında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayacak. Ardından Ferrari genel merkezinde bir araya gelecek ve Ferrari Classiche uzmanlarının ve GTO'nun orijinal geliştirme ekibinin de katılımıyla otomobilin hikayesine dair özel bilgiler paylaşılacak. GTO'lar ayrıca fabrikada sergilenecek ve etkinlik Fiorano Pisti'nde bir geçit töreni ile sona erecek.

2023'teki F40 Başarısının Ardından

GTO Legacy Tour 2024, geçen yıl büyük ilgi gören F40 temalı ilk Legacy Tour'un ardından ikinci kez düzenleniyor. 39 katılımcıyla Forte dei Marmi'den Apuan Alpleri ve Toskana kırsalı üzerinden Maranello'ya uzanan bir rotada gerçekleştirilen ilk etkinlik, GTO'nun 40. yıl dönümü kutlamaları için de ilham kaynağı oldu.

ee.jpg

GTO Efsanesi: 40 Yıl Önce Tanıtıldı

1984 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılan GTO, V8 turbo motoru, Pininfarina tasarımı ve gelişmiş kompozit gövdesiyle tüm otomobil dünyasının dikkatini çekti. 2.8 litrelik motor hacmi ve 8 silindiri ona resmi olmayan "288" adını kazandırdı. GTO, Ferrari'nin ilk süper otomobili olarak tarihe geçti ve F40, F50, Enzo Ferrari ve LaFerrari gibi ikonik modellerin öncüsü oldu.

GTO'nun 40. yıl dönümü kutlamaları, otomotiv tutkunlarının bu efsanevi otomobilin hikayesini yeniden keşfetmesine ve unutulmaz bir deneyime tanıklık etmesine imkan sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler