1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Aksa'nın gözü hangi ülkelerde?

Aksa'nın gözü hangi ülkelerde?

Aksa Enerji, Avrupa ve farklı coğrafyalardaki yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğunlaştı.

Aksa'nın gözü hangi ülkelerde?

Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti ile 15 yıllık dolar bazlı elektrik satış sözleşmesi imzaladı. Gana Enerji Santrali’nde çift yakıt teknolojisiyle enerji üretimi yapan Aksa Enerji, imzalanan yeni sözleşmeyle santralde başlatmış olduğu doğal gaz dönüşümüne hız verecek.

Şirket, bu sözleşme kapsamında 15 yıl boyunca 370 MW kurulu güce sahip Gana Enerji Santrali’nde ürettiği elektriğin satışını ABD doları bazında gerçekleştirecek.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, 370 MW kurulu güce sahip Gana Enerji Santrali’nin doğal gaz dönüşüm sürecini başlattıklarını ve santralde halihazırda çift yakıt teknolojisinin kullanıldığını belirtti. Yeni satış sözleşmesiyle santraldeki yakıt dönüşümüne hız vereceklerinin altını çizen Kazancı, “İmzaladığımız 15 yıllık ABD doları bazlı sözleşme, santralimizde çift yakıt teknolojisine geçiş sürecinde sergilediğimiz başarının bir meyvesi. Gana Enerji Santralimizde bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz yakıt dönüşüm sürecine tempolu bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Aksa Enerji’nin sürdürülebilir yüksek büyüme stratejisi doğrultusunda önemli adımlar attıklarının altını çizen Cemil Kazancı, “Güçlenerek artan büyümemizi enerji ihtiyacının yoğunlaştığı Avrupa pazarında yakından takip ettiğimiz projelerle devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönemde üretim portföyümüze hem yurt içi hem de yurt dışındaki yenilenebilir enerjiye yönelik projeleri dahil etmeyi ve global bir enerji şirketi olarak üretim gerçekleştirdiğimiz coğrafyaları genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler