1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Amerika'dan flaş açıklama: "Rusya çizgiyi aşarsa..."

Amerika'dan flaş açıklama: "Rusya çizgiyi aşarsa..."

Rusya'dan yapılan nükleer açıklamalarına Amerika'dan cevap geldi.

Amerika'dan flaş açıklama: "Rusya çizgiyi aşarsa..."

Rusya'dan peş peşe gelen nükleer açıklamalara ABD'den ilk yanıt geldi. Ülke basınına konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan 'Rusya bu çizgiyi aşarsa, Moskova için feci sonuçlar olacaktır' dedi. Hürriyet'in haberine göre savaş son sürat devam ederken Türkiye'nin başı çektiği ülkeler iki taraf arasında barış müzakerelerini başlatmanın yolunu arıyor.

Ancak Rusya'nın -aldığı kısmi seferberlik kararı bölgedeki gerilimin yakın zamanda düşmeyeceğine işaret ediyor.

NBC'nin Meet the Press programına konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Rusya'nın Ukrayna'da bir taktik nükleer silah kullanması durumunda ne olacağı yönündeki soru sonrası, 'Rusya bu çizgiyi aşarsa, Moskova için feci sonuçlar olacaktır' dedi.

Sullivan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Kremlin'e, herhangi bir nükleer silah kullanımının Rusya için feci sonuçları olacağı, ABD ve müttefiklerimizin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini doğrudan, özel olarak ve çok yüksek seviyelerde ilettik.'

Nükleer silah kullanacağını açıklamıştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova'nın hangi şartta nükleer silah kullanacağını dünyaya ilan etmişti.

Rus bakan, Moskova'nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olacağını duyurmuştu.

Ukrayna'dan Rusya'ya tepki, dışişleri bakanı seviyesinden gelmiş, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus mevkidaşının açıklamasının 'sorumsuz' ve 'kabul edilemez' olduğunu söylemişti.

Benzer bir uyarı Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'den de gelmişti.

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya gözdağı da vermişti.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler