1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta ilk “Entegre Sürdürülebilirlik Raporu”nu paylaştı

Anadolu Sigorta ilk “Entegre Sürdürülebilirlik Raporu”nu paylaştı

Anadolu Sigorta uzun süredir yürüttüğü ve ana iş stratejilerine entegre ettiği sürdürülebilirlik çalışmalarını içeren ilk “Entegre Sürdürülebilirlik Raporu”nu paydaşlarına sundu.

Anadolu Sigorta ilk “Entegre Sürdürülebilirlik Raporu”nu paylaştı

Anadolu Sigorta’nın ilk 2021 Entegre Sürdürülebilirlik Raporunun teması, fizibilite çalışmalarını 2021’de tamamladığı ve 2022’de hayata geçireceği sosyal sorumluluk projesi olan “Ormanın Gözleri” olarak belirlendi.

Şirketten KAP’a gönderilen açıklamada şöyle denildi:

“Şirketimiz, uzun süredir titizlikle yürüttüğü ve ana iş stratejilerine entegre ettiği sürdürülebilirlik çalışmalarını, bu yıl ilk defa entegre raporlama çerçevesinde sunarak tüm paydaşlarımız için yarattığı değeri uluslararası bir formatta sunmayı hedeflemiştir. 2021 Entegre Sürdürülebilirlik Raporumuz ile, değer yaratma sürecimiz, bu süreci iş stratejilerimize nasıl entegre ettiğimiz, bu değeri yaratırken neden olduğumuz olumlu ve olumsuz etkiler, faydalandığımız sermaye öğeleri, kilit paydaşlarımız ve katkı sağladığımız BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları paydaşlarımızın bilgisine sunulmaktadır”.

Raporda içerik ise şöyle anlatılıyor:

“Operasyonel Sürdürülebilirlik” bölümünde bir sigorta şirketi olarak, faaliyetlerimizi ve stratejilerimizi geleceğin sigortacılık anlayışına göre nasıl şekillendirdiğimizin bir özetini sunmayı hedefledik. Dijital Çağda Sigortacılık, Sorumlu Sigortacılık ve Müşteri Odaklılık alanlarındaki strateji, hedef ve uygulamalarımızın yanı sıra, bizi geleceğe taşıdığına inandığımız köklü kurumsal yönetim geleneğimizi de bu bölümde raporladık.

“İklim Eylemi” bölümünde, çağımızın en öncelikli küresel sorunlarından olan ve sektörümüze etkisi çok yüksek bir trend olarak sınıflandırılan iklim değişikliği ile mücadele konusundaki faaliyet ve yaklaşımımızı paylaştık. İklim eylemi yaklaşımımızı, iklim değişikliğinin ürün ve hizmetlerimize olan etkilerini ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında operasyonlarımızın çevresel etkilerini azaltma çabalarımızı bu bölümde raporladık.

“İnsan ve Toplum” bölümünde, çalışanlarımız ve toplum için yarattığımız değeri paylaştık. Tercih Edilen İşveren başlığında, Türkiye’nin sigorta okulu olarak sunduğumuz çalışma ortamını, bu alandaki hedef ve projelerimizi raporladık. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın ve paydaşlarımızla kurduğumuz diyaloğun bir özetini de bu bölümde paylaştık”.

Önceki ve Sonraki Haberler