1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Anadolu Sigorta, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Anadolu Sigorta, sürdürülebilirlik odağındaki faaliyetlerini bu yıl ilk kez entegre rapor olarak yayımladı.

Anadolu Sigorta, sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

Anadolu Sigorta bu yıl sürdürülebilirlik faaliyetlerini ilk kez entegre rapor olarak yayımladı. Sürdürülebilirliği şirket politikasının ve kurum kültürünün odağına alan Anadolu Sigorta, 2021 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nda, faaliyetlerini ve hedeflerini bütüncül bir bakış açısıyla paylaştı. Raporda 2021 yılının finansal ve finansal olmayan sonuçları, iklim değişikliği, pandemi gibi faktörlerin sigortacılık sektörüne etkileri, dijitalleşme, yenilikçi ürünler ve mutlu bir çalışma ortamı gibi konu başlıkları yer alıyor.

Anadolu Sigorta’nın 97 yıldır sigorta sektöründe güven ve itibarı simgeleyerek, pek çok yeniliğe öncülük ettiğini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, şirketin sürdürülebilir başarısının temelinde, paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılarken gelecekten beklentilerini de öngören vizyonunun yer aldığını ifade etti.

“Yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik yenilikçi hizmetlerimizi artırmayı hedefliyoruz”

Sürdürülebilir kalkınmaya katma değer yaratan bakış açısıyla şirketin pek çok küresel gelişmeye karşı proaktif uygulamaları hayata geçirdiğini aktaran Şencan, “İklim değişikliği, özellikle son yıllarda olağanüstü hava koşulları ve doğal afetlerde artış yaşanmasına sebep oluyor. İklim krizinin ekonomik ve sosyal yansımalarını sigorta sektöründe de doğrudan veya dolaylı olarak görüyoruz. Bu durum ile mücadele kapsamında hayata geçmesi planlanan yeşil ekonominin, birçok branşın üretim ve hasar dinamiklerini değiştireceği öngörülüyor. Bununla birlikte iklim değişikliğinin sigorta sektörüne bazı fırsatlar sunduğunu da belirtmek mümkün. Anadolu Sigorta olarak bu durumun yarattığı risk ve fırsatları titizlikle analiz ediyor, tüm süreçlerimizi bu bakış açısıyla gözden geçiriyoruz. Başlıca stratejimiz, yenilenebilir enerji yatırımlarının aranan sigorta çözüm ortağı olmak. Ülkemiz için büyük bir fırsat alanı olarak gördüğümüz yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik yenilikçi hizmetlerimizle, gelecek dönemlerde de bu alandaki varlığımızı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğini ana akımlaştırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Anadolu Sigorta olarak sürdürülebilirliği büyüme ve inovasyon için bir fırsat olarak gördüklerini açıklayan Şencan, “2020 yılının başında dünyanın en büyük sürdürülebilirlik girişimi olan Global Compact’in imzacısı olarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın destekçisi olduğumuzu taahhüt ettik. Bununla birlikte, Global Compact’in küresel çapta başlattığı Young SDG Innovators (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Genç Yenilikçileri) programına katılarak bütüncül bir bakış açısı kazandık. Sürdürülebilir kalkınmanın temellerinden biri olduğuna inandığımız toplumsal cinsiyet eşitliğini ana akımlaştırmaya yönelik çalışmalarımızı da ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı ve Target Gender Equality (Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği) programının katılımcısı olarak sürdürüyoruz. Şirketimiz, yürüttüğü bu çalışmaların önemli bir sonucu olarak, 1 Ekim 2021 itibarıyla Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazandı. 2022 yılında ilk entegre raporumuzu yayınlayarak sürdürülebilirlik önceliklerimizin iş süreçlerimize entegrasyonu konusunda tüm paydaşlarımızı bilgilendirdik. Ekonomik, sosyal ve çevresel katma değerlere odaklı, ilk entegre raporumuzu yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler