1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. AvivaSA’dan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı: “TogetHER”

AvivaSA’dan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı: “TogetHER”

 AvivaSA, kadın çalışanlarının geleceğin söz sahibi kadınları arasında yer almalarını amaçlayan “TogetHER” programını başlattı

AvivaSA’dan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı: “TogetHER”

AvivaSA, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programı “TogetHER”ı başlattı. AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, konuyla ilgili önemli uluslararası beyan ve prensip sözleşmeleri imzaladı ve “Cinsiyet Eşitliği Elçisi” oldu.

 AvivaSA, kadın çalışanlarının geleceğin söz sahibi kadınları arasında yer almalarını amaçlayan “TogetHER” programını başlattı. “TogetHER” programı kapsamında atılan ilk adım ise, AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca’nın Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen, Kadının Güçlendirilmesi Prensiplerini imzalayarak, “Cinsiyet Eşitliği Elçisi” olması oldu.

“TogetHER” programı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, “TogetHER” programıyla, kısa vadede, kadın çalışanlarımızın kariyerlerinin önündeki engelleri tespit edip, ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayarak; “Orta ve uzun vadede ise, şirketimizdeki kadın yönetici oranını daha da artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Programın kurum içi tanıtım etkinliklerine de değinen Yüzgül, şu bilgileri verdi: “Tanıtım etkinliklerimiz, 4 Mart Pazartesi günü, şirketimizin kadın üst düzey yöneticilerinin kariyer hikayelerini üniversite öğrencilerine anlattıkları, “Let’s Talk Women” söyleşisi ile başladı. 6 Mart Çarşamba günü, AÇEV işbirliğinde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenledik. 8 Mart Cuma günü ise, başarılı gazeteci ve televizyoncu Nevşin Mengü ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.”

Çalışanların yüzde 66’sı kadın

Kadın istihdamı konusunda oluşturdukları vizyonla, dünyada ve Türkiye’de öncü şirketlerden biri olduklarını vurgulayan Yüzgül, sözlerine şöyle devam etti: “AvivaSA olarak, kadınlara sadece hak değil, fırsat eşitliği de sağlayan kurumsal bir kültüre sahibiz. Çalışanlarımızın yüzde 66’sını kadınların oluşturması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Ama vardığımız bu noktayı yeterli bulmadığımız ve çok daha fazlasını hedeflediğimiz için TogetHER programını başlattık. Programa verdiğimiz isimden de anlayacağınız üzere, bu yolda hep birlikte hareket etmemiz, toplumsal cinsiyet eşitliğine gönülden inanmamız ve yine birlikte savunmamız çok önemli.”

Fırat Kuruca, “Cinsiyet Eşitliği Elçisi”… Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen, Kadının Güçlendirilmesi prensipleri imzaladı

AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca ise, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili uluslararası alanda Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen, Kadının Güçlendirilmesi prensiplerini imzalayarak, iş dünyasında ve toplumsal hayatta kadınların güçlenmesini destekleyen şirket politikaları oluşturma sözünü vermiş oldu. Kuruca ayrıca, Professional Women’s International Network (PWN) platformu İstanbul Derneği’nin oluşturduğu “Cinsiyet Eşitliği Elçisi Beyanı”nı da imzalayarak, AvivaSA’da ve toplumda “Cinsiyet Eşitliği Elçisi” olacağını beyan etti. AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kadınların bakış açılarıyla, iletişim güçleri, samimiyetleri, kararlılıkları ve duygularıyla büyük farklar yarattıklarına inanıyorum. Kadın dostu firma olarak anılmaktan çok mutluyuz ancak her zaman daha fazlasını yapabiliriz. “TogetHER” programımızın enerjisi ve imza attığım uluslararası prensip ve beyanların etkisiyle, çok daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. AvivaSA ailesi ve şahsım adına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler