1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. BNP Paribas Cardif ‘Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni imzaladı

BNP Paribas Cardif ‘Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni imzaladı

BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği çalışmaları çerçevesinde BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı

BNP Paribas Cardif ‘Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni imzaladı

BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği çalışmaları çerçevesinde bir adım daha attı. BNP Paribas Cardif; BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde imzaladı.

BNP Paribas Cardif, toplumdaki cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Sigorta sektöründe kadına özel ürünleriyle ön plana çıkan BNP Paribas Cardif, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı. BNP Paribas Cardif attığı imza ile cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, kadın ve erkeklere adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi gibi konularda taahhütte bulundu.

Cemal Kişmir: “Kadınları her alanda destekliyoruz”

Çalışan dağılımında yüzde 60 kadın oranına sahip olduklarını belirten BNP Paribas Cardif Genel Müdürü Cemal Kişmir, “Yönetim kademesinde de cinsiyet eşitliğine çok yakın bir noktadayız. Yöneticilerimizin yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Cardif çatısı altında kadın çalışanlarımız özelinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı, imza attığımız WEPs ilkeleriyle güçlendirdik” ifadesini kullandı. BNP Paribas Cardif’in kadına özel ürünleriyle de bu alana odaklandığını belirten Cemal Kişmir, “Türkiye’de son yıllarda ciddi şekilde artan kadınlara özgü kanser türlerine karşı maddi ve manevi güvence sunan ‘Kadına değer’ sigortasıyla onları zor zamanlarında destekliyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler