1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Sompo Japan Sigorta acenteleriyle Kbrıs'ta buluştu

Sompo Japan Sigorta acenteleriyle Kbrıs'ta buluştu

Sompo Japan Sigorta, geçirdiği dönüşüm ve yenilenme kapsamında “Liderlik Sözü” konseptiyle 27-30 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 350 acentesiyle Kıbrıs’ta buluştu

Sompo Japan Sigorta acenteleriyle Kbrıs'ta buluştu

Sompo Japan Sigorta, Türkiye’deki 350 acentesiyle 27-30 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs Elexus Hotel'de bir araya geldi. “Liderlik Sözü” konseptiyle düzenlenen 4 günlük buluşmada, Sompo Japan Genel Müdürü Recai Dalaş şirketin geçmişten günümüze sigorta sektöründe yakaladığı başarılara ilişkin bilgiler verdi. Sompo Japan Sigorta Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek ise, pazarlama ve satış alanlarında yaşanan değişimden bahsederek şirketin yeni marka kimliği ve bakış açısını aktardı. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerle devam eden buluşma, çalıştay ve değerlendirme toplantılarıyla devam etti.

Şirketin kurulduğu günden bugüne kadar olan sürece ilişkin bir değerlendirme yaparak Sompo Japan Sigorta’nın 2018 hedeflerini aktaran Genel Müdür Recai Dalaş: “Sompo Japan Sigorta olarak birçok zor koşulu geride bırakarak bugün son derece önemli başarılar yakalayan, sektör liderliğine oynayan bir şirket durumuna geldik. Geldiğimiz noktada rakiplerimizi takip etmek yerine kendi kültürümüzü yaratarak farklılaşma yolunda başarılı bir şekilde ilerliyoruz. İstikrarlı yönetimimiz, çalışanlarımız ve aldığımız sonuçlarla tartışmasız en başarılı ve en güvenilir şirketlerden biri olduk. 2010 yılında 319 milyon TL prim üretimi gerçekleştirirken, 2018 yılsonunda 2.7 milyar TL prim üretimi gerçekleştireceğiz. Pazar payımız yüzde 2,8’den yüzde 5,4’e yükseldi. Ödenmiş sermayemiz 5 milyon TL’den, 190 milyon TL’ye çıktı. 754 olan acente sayımız 2018 yılında 2.250’yi geçti” dedi.

2011 yılına kadar bilinçli olarak büyümemeyi tercih ettiklerinin altını çizen Dalaş sözlerini şu sürdürdü: “Kârlılık büyümenin yakıtıdır anlayışıyla 2012’den itibaren kesintisiz bir büyüme sürecine girdik. Şimdi geldiğimiz noktada sektör 5 TL zarar ederken, biz 8 TL operasyonel kâr elde ediyoruz. Bu bakımdan değerlendirdiğimizde son 2 yılda yüzde 40’ın üzerinde bir gelişim söz konusu. Bu, sermayedarın ortaya koyduğu sermayesini 2 yılda geri alması demektir ki bu bir dünya rekorudur.”

Sompo Japan Sigorta Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek ise, şirketin yeni dönemde farklı bir anlayışla pazarlama faaliyetlerinde bulunacağının altını çizerek şu şekilde konuştu: “Sompo Japan Sigorta olarak çevik ve bütünüyle akıllıca yönetilen, sürüdürülebilir kârlılığını her daim devam ettiren bir şirketiz. Yeni dönemde pazarlama anlayışımızı bambaşka bir evreye taşıyarak yeni bir sayfa açıyoruz. Yüzde 86 oranındaki acente memnuniyet oranımızı yüzde 90 seviyelerine çıkartacağız. Bunu yaparken de insana dokunan bir iletişim tonu kullanacağız. Dijital pazarlamaya daha fazla önem vereceğiz ancak bunu yaparken de konvansiyonel pazarlamadan kopmayacağız. Bu bakımdan Ejento uygulaması Sompo Japan Sigorta’nın dijitale yaptığı yatırımın karşılığını aldığı bir üründür. Ejento’yu daha da geliştirerek acentelerimizle iletişimimizi kuvvetlendireceğiz” dedi.

Bireysel kaskoda sektör lideri olduklarının altını çizen Şimşek sözlerini şu şekilde sürdürü: “Trafik sigortasına önem veriyoruz. Bu bakımdan trafik havuz üretiminde ve dışarıda sektörde 2. sıradayız. Seyahat sağlık sigortasında sektör lideriyiz. Kurumsal anlamda da yeni gelişmeler yaşanacak. Hasar süreçlerimizi müşteriyi ana merkezimize alarak iyileştireceğiz. Tüm bu gelişmeler ışığında Sompo Japan Sigortayı değerlendirdiğimizde rakiplerimizin üzerinde bir büyüme oranına sahibiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler