1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yaşlılıkta bakım sigortası hazırlanıyor

Yaşlılıkta bakım sigortası hazırlanıyor

Üç bakanlık tarafından hazırlıkları yürütülen yaşlılıkta bakım sigortası için sona gelindi...

Yaşlılıkta bakım sigortası hazırlanıyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) 3. yıl resepsiyonunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaşlılıkta bakım sigortası için çalışma yapıldığını açıkladı. Ekonomi gazetesinden Selçuk Altun'un haberine göre BES’te 18 yaş altı sınırının geçen yılsonunda kaldırıldığını ve sisteme bir yıl gibi kısa bir sürede giren çocuk sayısının 500 bini aştığını aktaran Nebati, “Çocukların işi tamam, şimdi sıra yaşlılarımızda. Bir adım daha atıyoruz ve evde bakım sigortasını sektöre kazandıracağız” dedi.

Bu konuyu çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Nebati, “Hepimiz yaşlanacağız. Çocuklarımızı bize bakmakla yormayalım. Finansal mimarinin içerisinde bu konuyu yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yasal değişiklikleri de yapacağız. Yaşlılıkta daha iyi şartlarda bakım için bu sigortayı hep beraber geliştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ise, “Bakım sigortası ve uzun süreli sağlık sigortası üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Üç bakanlık bu işin içerisinde. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Dünyadaki uygulamalarına bakıyoruz, henüz model net değil. Ama bu yönde bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz ve kamu-özel işbirliğiyle bir yapı geliştireceğiz. İrade var, tasarım ve model geliştirme aşamasındayız. Tahminen çalışmalar üç ay gibi bir süre sonucunda vücut bulur” ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler