1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 10 yaş üstünde kasko oranı yüzde 1’e düştü

10 yaş üstünde kasko oranı yüzde 1’e düştü

Enuygunsigorta.com’un satın alma verilerine göre yüzde 43 oran ile İstanbul, en çok kasko yaptırılan şehir oldu. En çok kasko yaptırılan araç markası Volkswagen olurken 10 yaş üzeri araçların kaskolanma oranı yüzde 1’i aşmadı.

10 yaş üstünde kasko oranı yüzde 1’e düştü

Enuygunsigorta.com çağrı merkezi ve online kanal aracılığıyla kasko yaptıran sigortalılarının satın alma verilerini inceledi. Verilere göre en çok kasko yaptırılan araç markalarında Volkswagen, Renault, Fiat, Opel ve Toyota markaları ilk 5’i oluşturuyor. En çok kasko yaptırılan Volkswagen modelleri yüzde 27 oranla Polo ve yüzde 23 oranla Golf model araçlar olurken, Renault marka araçlarda ise Clio modeli yüzde 45 ile ilk sırada yer alıyor. Clio modelini yüzde 26 ile Megane model araçlar takip ediyor.

En çok kasko yaptırılan il İstanbul

Enuygun Sigorta’nın verilerinde aracı için kasko yaptıran kullanıcıların hangi şehirlerde yaşadığı incelendiğinde en çok kasko poliçesi yaptırılan şehrin yüzde 43’lük oran ile İstanbul olduğu görülüyor. İstanbul’u Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa takip ediyor.

10 yaş üzeri araçların kaskolanma oranı yüzde 1

Enuygunsigorta.com’un verilerine göre kasko yaptırılan araçların yüzde 40’ını 2016, 2017 ve 2018 model araçlar oluşturuyor. 10 yaş üzeri araçların kaskolanma oranı ise yüzde 1’i aşmıyor.

Verilere göre kasko yaptıran sürücülerin yaş aralıkları incelendiğinde 31-35 yaş arasındaki sürücülerin yüzde 29 oranla ilk sırada olduğu görülüyor.

Aracın başına gelebilecek kaza, yanma, çalınma veya 3.kişilerin zarar vermesi gibi pek çok riske karşı araç sahiplerinin zararını güvence altına alan kasko sigortası günümüzde en sık yaptırılan sigorta çeşitlerinden biri.

Kasko sigortasının neden önemli ve gerekli olduğuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enuygunsigorta.com Sigorta Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan: “Kasko primleri temelde artan araç bedelleri ve hasar maliyetleri sebebi ile geçen yıla göre ciddi oranlarda artmış olsa da artan araç bedelleri nedeniyle pek çok araç sahibi araçlarını güvence altına almak konusunda geçen yıla göre daha istekli durumda. Bir aracın markası, modeli, donanımı, yaşı gibi etkenler aracın bedeline etki ederken, aracın kaskosunun primi, aracın bedeli haricinde sürücünün geçmiş hasarları gibi daha pek çok etken ile belirleniyor. Yine de ortalama olarak bir kasko priminin aracın bedelinin yüzde 1’i veyüzde 3’ü aralığına denk geldiğini söylemek mümkün. Örneğin 2020 model bir Volkswagen Polo araç şu anda ortalama 450 bin TL bedelinde. Kasko primi ise ortalama 6 bin TL civarında. Bu prim bahsettiğimiz etkenler sebebi ile daha düşük veya hasarlı bir sürücü için çok daha yüksek olabilir. Bu nedenle aracınız için kasko yaptıracağınız zaman direkt tek bir şirketten teklif almak yerine Enuygunsigorta.com gibi farklı şirketlerin tekliflerini karşılaştırıp poliçe içeriklerini inceleyerek kaskonuzu yaptırmanız daha doğru olacaktır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler