1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 7 bin kişi taşıyan yolcu gemisi karantinada, içinde 30 Türk yolcu var

7 bin kişi taşıyan yolcu gemisi karantinada, içinde 30 Türk yolcu var

İtalya'da 7 bin kişiyi taşıyan bir cruise gemisi, Çinli bir kadının ateşlenmesi sonrası koronavirüsü şüphesiyle karantinaya alındı

7 bin kişi taşıyan yolcu gemisi karantinada, içinde 30 Türk yolcu var

 İtalya’da 7 bin kişiyi taşıyan bir yolcu gemisi, Çin’den yayılan yeni koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Fransız ve İtalyan basınında yer alan haberlere göre, gemideki Çinli bir çifte virüs testi yapılırken, gemideki 6 bin yolcu ve 1000 mürettebatın dışarı çıkmasına izin verilmiyor.

Cruise gemisi Costa Smeralda’nın Roma’nın 35 mil kuzeyindeki Civitavecchia limanında bekletildiği belirtiliyor. Habere göre önlem, 54 yaşındaki Çinli bir kadının dün gece ateşlenmesi ve solunum zorluğu çekmesi üzerine alındı. Kadına ve kocasına test yapıldığı, çiftin diğer yolculardan ayrı tutulduğu belirtildi.  Test sonuçlarının bugün çıkması bekleniyor. Sonuçlar alınana dek gemideki kimsenin çıkmasına izin verilmiyor.

Akdeniz’de cruise gezileri düzenleyen Costa Smeralda gemisinin son turu, 23 Ocak’ta başlamıştı. Geminin La Spezia, Savona, Marseilles, Barcelona ve Mallorca limanlarına uğradığı, Çinli çiftin ise 25 Ocak günü Hong Kong’dan Milano’ya uçarak gemiye bindiği açıklandı. 

 Geminin Türkiye yetkilisi Ercan Abitağlu 30 Türk yolcu olduğunu açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler