1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. AgeSA’ya LEED Gold yeşil ofis sertifikası

AgeSA’ya LEED Gold yeşil ofis sertifikası

AgeSA, taşındığı yeni merkez ofisiyle Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold yeşil ofis sertifikası aldı.

AgeSA’ya LEED Gold yeşil ofis sertifikası

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, Ataşehir’de bulunan merkez ofisiyle dünyanın en prestijli yeşil bina derecelendirme programlarından biri olan LEED Gold sertifikasını aldı. AgeSA Merkez Ofisi, enerji tasarrufu, su verimliliği, ses yalıtımı, malzeme seçimi ve iç ortam kalitesinde yüksek performans elde etmek hedefiyle gerçekleştirdiği çözümlerle LEED sertifikası almaya hak kazandı.

Sadece müşterilerine değil çalışanlarına da “İyi ki” dedirtmek için çalıştıklarını söyleyen AgeSA İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, “AgeSA’lı olmak, iyiliği hayatın her alanında yaşamak demek. Biz de bu çerçevede yeni ofisimizi tasarlarken doğa ve çevre dostu bir mimari anlayışıyla ilerledik. Düşük karbon izi, tasarruf ve geri dönüşüm gibi sürdürülebilirlik prensiplerini gözetirken, ısı yalıtımı ve ses akustiğinden, musluklardan akan suyun debisine kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Yaptığımız çalışmalar neticesinde LEED Gold sertifikamızı da aldık” dedi.

AgeSA Merkez Ofisi’nde yapılan çalışmalar neticesinde, ASHRAE 90.1-2010 Standardında tanımlanan referans binaya oranla yüzde 10 enerji performansı iyileştirmesi, su tüketiminde ise yüzde 50 tasarruf hedeflendi. Gün ışığından optimum düzeyde yararlanma oranı maksimum seviyede tutuldu. İnşaat malzemelerinin sürdürülebilir ve çevre dostu özellikte olanları tercih edildi ve çalışmalar sırasında ortaya çıkan inşaat atıklarının yüzde 75’i geri dönüşüme gönderildi. Mevcut malzeme ve mobilyaların bir kısmının tekrar kullanılarak projenin çevresel etkisini azaltıldı. Binaların içerisine verilen taze hava oranları ASHRAE 62.1.2010 standardının üzerinde tutularak, bina kullanıcılarının sağlıklı ve konforlu bir ortamda çalışmaları hedeflendi.

Önceki ve Sonraki Haberler