1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Akbank, Dönüşüm Akademisi’ni hayata geçirdi

Akbank, Dönüşüm Akademisi’ni hayata geçirdi

Akbank’ın bu yıl başlattığı KOBİ Hareketi kapsamında hayata geçirdiği Akbank Dönüşüm Akademisi’nin lansmanı bir zirve ile yapıldı.

Akbank, Dönüşüm Akademisi’ni hayata geçirdi

Bu yılın başında bir KOBİ Hareketi başlatan Akbank, bankacılık ürünlerinin yanı sıra KOBİ’leri geleceğe hazırlamak için Akbank Dönüşüm Akademisi’ni hayata geçirdi. Dijital ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere pek çok konuda eğitimi KOBİ’lerle buluşturacak olan Akbank Dönüşüm Akademisi’nin lansmanı bir zirve ile yapıldı. KOBİ’ler için dönüşümün gerekliliği, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve girişimci kadın konularının masaya yatırıldığı Akbank Dönüşüm Akademisi Zirvesi’nde kendi alanında uzman birbirinden değerli konuşmacılar yer aldı.

“KOBİ’lerin tüm ihtiyaçlarına tek elden yanıt veriyoruz.”

Akbank Dönüşüm Akademisi Zirvesi’nin açılışında konuşan ve özellikle COVID-19’la birlikte bütün dünyada KOBİ’lerin kritik bir değişim dönemine girdiğini anlatan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bu dönemde KOBİ’lerin bankaların desteğine daha fazla ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

Akbank’ın yılın başında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çok kapsamlı bir KOBİ hareketi başlattığına değinen Binbaşgil şu açıklamada bulundu:

“KOBİ’lerin kanal tercihlerinde mobile yönelim eğilimi dikkat çekiyor. Biz de KOBİ’lerimize Akbank Mobil üzerinden hızla ayrıcalıklı bir hizmet sunmaya başladık. Geleneksel ‘KOBİ Bankacılığı’ tanımının ötesine geçen, bankacılık ürünleri ve bankacılık dışı avantajlar içeren paketlerimizle KOBİ’lerin “tüm ihtiyaçlarına” “tek elden” yanıt veriyoruz. Başlattığımız KOBİ hareketinin önemli unsurlarından biri de ‘Akbank Dönüşüm Akademisi’. KOBİ’lerimizle geleceğe bu akademinin çatısı altında hazırlanıyoruz. Onlara dijital ve yeşil dönüşümlerinde destek olurken, seminerler, eğitim programları, networking fırsatları ve iş birlikleri sunuyoruz. Türk ekonomisi için birlikte hareket etmenin ve birlikte üretmenin öneminin bilinciyle, başta e-ticaret, e-ihracat, dijital pazarlama, finansal kaynak yönetimi ve kriz yönetimi olmak üzere birçok programı KOBİ’lerimizle buluşturmayı sürdüreceğiz.”

“KOBİ’leri finansal, dijital ve yeşil dönüşüm konusunda harekete geçiriyoruz.”

KOBİ’ler için Dönüşüm Panelinde konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ise şunları söyledi:

"KOBİ’leri finansal, dijital ve yeşil dönüşüm konusunda harekete geçirmek ve güçlendirmek için kurduğumuz Akbank Dönüşüm Akademisi, ticaret hacmini artırmak, işini büyütmek, global pazarda yer edinmek ve ticari faaliyetlerinde dijital dönüşümü hızlandırmak isteyen şirketleri bekliyor. KOBİ’lerin dijitalleşmesi, işlerini daha verimli yapabilmeleri, müşteri taleplerini karşılayabilmeleri, maliyetlerini azaltabilmeleri ve işletmelerinin sürdürülebilir olması açısından çok önemli. Buradan hareketle, Ocak ayının başında Akbank’la KOBİ Hareketi’ni başlattık ve dijital dönüşüm projemizin ilk fazını hayata geçirdik. KOBİ’lerimize Akbank Mobil üzerinden ayrıcalıklı bir hizmet sunmaya öncelik veriyoruz. Bu kapsamda yakın bir zamanda KOBİ’lerimize Mobilden POS kampanyamızı duyurduk. Akbank Mobil’den POS’a başvuranlar 6 ay POS kullanım ücreti, komisyon ödemiyor ve 10.000 TL’ye kadar %0 komisyon avantajından faydalanıyorlar. Kaynakların verimli kullanımı ve emisyonların düşük olduğu sürdürülebilir bir ekonomik modele geçiş için kurgulanan Avrupa Yeşil Mutabakatı bildiğiniz üzere KOBİ’lere de bir takım yükümlülükler getiriyor. Biz de Yeşil Mutabakat’ın gerekliliklerinin farkına varılmasını sağlamak, bu yatırımlar konusunda müşterilerimizi bilgilendirmek ve finansman desteğinin yanı sıra finans dışı ürün ve hizmetlerle KOBİ’lerin yanında olmayı hedefliyoruz. Ayrıca girişimci kadınlara yönelik sunduğumuz finansman desteğine ilave olarak eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetleriyle de yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Fotoğraf (Soldan sağa): Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce

Önceki ve Sonraki Haberler