1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Aksigorta dünyaya yetenek ihraç ediyor

Aksigorta dünyaya yetenek ihraç ediyor

Aksigorta çevik dönüşüm paralelinde yetiştirdiği ve gelişimlerine katkıda bulunduğu yetenekli kişilerin dünya çapında çalışmalarına imkan sağlıyor.

Aksigorta dünyaya yetenek ihraç ediyor

Pandemi sürecinde uygulamaya aldığı uzaktan çalışma sistemini, kalıcı hibrit model haline getiren Aksigorta, geleneksel hiyerarşik yapıyı ortadan kaldırıp, organizasyon yapısını çevik dönüşümle güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket bu paralelde yetiştirdiği ve gelişimlerine katkıda bulunduğu yetenekli kişilerin dünya çapında çalışmalarına imkan sağlıyor.

“Çevik dönüşüme anlayış değişikliği olarak bakıyoruz”

Aksigorta ve Agesa İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, dünyada olduğu gibi Aksigorta’da da çevik dönüşümün yıllar önce bilgi teknoloji ekiplerinde başladığını, bugün ise tüm şirketin kültürü haline geldiğine dikkat çekti. Yüzgül, “Biz bugün çevik dönüşüme bir anlayış değişikliği olarak bakıyoruz. Bugün sigortacılık hem içinde önemli bir ihtiyacı arındıran hem de finansal araç olarak görülen bir sektör. Geleneksel metodlarla devam etmek yerine; tabuları ve hiyerarşinin getirdiği engelleri yıkarak, yerine herkesin söz hakkına sahip olduğu, geleceğin sigortacılığını inşa eden, sonuç odaklı çevik ekiplerden oluşan bir çalışanlar gurubu oluşturmak istiyoruz. Bu dönüşüm de bizim bu anlayışımızın bir sonucudur” dedi.

Yeni nesil çalışma hedefleri arasında, çalışanlara yeni yetkinlikler kazandırmak olduğunu belirten Yüzgül, kendini geliştirme, sonuç odaklılık ve işbirliği üzerine kurulu bu çevik dönüşümün; yenilik, cesaret ve dayanıklılık olmak üzere üç önemli sac ayağı olduğuna işaret ederek, “Bugün uygulamaya aldığımız dönüşüm programımız Agiland ile hem çalışanlarımızın teknik yetkinliklerini geliştiriyor hem de bunun şirket kültürü haline gelmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Yetenek İhraç ediyoruz”

Aksigorta’nın 60 yıllık tecrübesiyle adeta bir okul işlevi de gördüğünü belirten Yüzgül, “Bir yandan genç yetenekleri bünyemize alıp geliştirirken, aynı zamanda çalışanlarımızın gelişimlerini daha da üst seviyelere çıkarmaları için yurtdışında da iş imkanı sağlıyoruz. Belirli başarı kriterlerini sağlayan çalışanlarımıza Sabancı Holding’in Aksigorta’daki ortağı Ageas’ta istihdamın önünü açarak onlara yurtdışı deneyimi sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler