1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Allianz Türkiye, sürdürülebilir ürün ve hizmetlere odaklandı

Allianz Türkiye, sürdürülebilir ürün ve hizmetlere odaklandı

Allianz Türkiye, müşterilerinin evlerinde daha az karbon salınımı yapmalarını teşvik etmek amacıyla, konut sigortası ürünü “Yuvam”ı sürdürülebilir bir ürün olarak yeniden tasarladı.

Allianz Türkiye, sürdürülebilir ürün ve hizmetlere odaklandı

Allianz Türkiye, müşterileri için sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji sigortası, kıyı tesisleri deniz kirliliği sorumluluk sigortası, elektrikli otomobillere özel kasko indirimi, sürdürülebilir yaşam fonu ve Türkiye’de bir ilk olan çatı tipi güneş enerjisi paneli sigortası gibi sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunan Allianz Türkiye’nin yeni adımı konut sigortaları alanında atılıyor.

Allianz Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamındaki hedeflerden “iyi bir çevre”ye ve hizmet ettiği sürdürülebilir kalkınma amaçlarından “İklim Eylemi”ne katkı sağlamak için, müşterilerinin evlerinde daha az karbon salınımı yapmalarını teşvik etmek amacıyla, konut sigortası ürünü “Yuvam”ı sürdürülebilir bir ürün olarak yeniden tasarladı. Dönüşümle birlikte, enerji verimliliği sağlayan, su tüketimini ve atıkları azaltan, sürdürülebilir ulaşımı destekleyen çevre dostu eşyalar Yuvam Sigortası’nın üç paketinde de teminat kapsamı altına alındı.

Güneş paneli, rüzgâr türbini, hareket sensörü ve voltaj regülatörü gibi enerji verimliliği sağlayan, yağmur suyu depolama ünitesi, su sensörü gibi su tüketimini azaltan, kompost makinesi ve çöp öğütücü gibi atıkları azaltan, elektrikli bisikletler ve scooter’lar gibi sürdürülebilir ulaşımı destekleyen eşyalar, Yuvam Sigortası ile yangın, hırsızlık, deprem gibi durumlara karşı teminat altına alınıyor. Farklı ihtiyaçlara ve tercihlere yönelik üç farklı plan dahilinde sunulan Yuvam Sigortası, zengin teminat içeriğiyle dikkat çekiyor.

Sürdürülebilir ürünlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz

Sigortacılık sektörünün, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında önemli bir rol oynadığının altını çizen Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan “Allianz Türkiye olarak sürdürülebilirliği bu işe özel bir ekip, karar alma seviyesinde bir komite ve farklı alanlara odaklanmış çalışma gruplarıyla yapısal olarak yönetiyoruz. Organizasyon olarak sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm operasyonlarımıza entegre etmenin yanı sıra, finansal bir kuruluş olarak da iyi çevre için iklim değişikliğinin yarattığı riskleri yönetiyor, düşük karbon ekonomisine hizmet eden iş modellerini sigortalıyor, kömür işlerini sigortalamıyoruz. Müşterilerimiz için sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunmaya odaklanıyor, sürdürülebilir ürünlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yuvam Sigortası’nın kapsamını genişleterek, bireysel müşterilerimizin çevre dostu yaklaşımı günlük yaşamlarına entegre etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tolga Gürkan ayrıca “Finansal bir kuruluş olarak sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ekosistemimizi teşvik ederken 2.500 kişilik bir organizasyon olarak biz de kendi evlerimizde ekolojik ayak izimizi azaltmak üzere önlemler hayata geçiriyoruz. LEED sertifikalı ve WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Diploması’na sahip çevre dostu Allianz Tower ve Allianz Kampüs binalarımızdaki elektrik tüketimi, su tüketimi, plastik kullanımı, atık yönetimi, operasyonlarımızdaki kağıt miktarı, seyahat oranı gibi önemli verilerimizi sürekli takip ediyor, senelik hedeflerle daha iyiye doğru ilerliyoruz. Operasyonlarımızda enerji kullanımımızın yüzde 50’den fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyoruz; 2023 yılında yüzde 100’e ulaşmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizi ve tüm ekosistemimizi de çevre dostu yaşam alanları oluşturmaları için desteklemeye ve her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler