1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Allianz Türkiye'den, start-up’lara birlikte çalışma fırsatı

Allianz Türkiye'den, start-up’lara birlikte çalışma fırsatı

Allianz HackZone Open Insurance Programı’na başvurular başladı. Allianz Türkiye, mikromobilite, finansal danışmanlık ve iklim değişikliğinin etkileri alanlarında çözümler geliştirecek start-up’lara destek olacak.

Allianz Türkiye'den, start-up’lara birlikte çalışma fırsatı

Allianz’ın start-up’larla iş birlikleri kurduğu HackZone Open Insurance Programı’na başvurular başladı. API’larını (Uygulama Ara Yüz Programları) kullanıma açan Allianz Türkiye, start-up’ları inovatif sigorta ürünleri ve hizmetler geliştirmeye davet ediyor. Allianz Türkiye’nin girişim hızlandırma ve kurumsal inovasyon ortağı Hackquarters iş birliğiyle hayata geçirdiği programda, start-up’lar altı hafta boyunca eğitim ve mentorluk desteği alma imkânına sahip oluyor.

Programa başvuran start-up’lar, bu yılın üç ana teması olarak belirlenen ‘İklim değişikliği ile mücadele’, ‘Finansal danışmanlık ve varlık yönetimi alanında yeni iş fırsatları ve dijital çözümler’ ve ‘Yeni mobilite ekosisteminde mikromobilite (micromobility) ve araç paylaşımı (carsharing) kullanımlarında anlık sigorta çözümleri’ üzerine çalışacaklar. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında geliştirilecek ürün ve hizmetler; iklim değişikliğinin sağlık, tarım ve finans gibi alanlardaki etkilerinin ölçülmesine, tetiklediği olayların ve hasarların yönetimi ile etkilerinin azaltılmasına odaklanacak.

Start-up’lar HackZone Open Insurance Programı’na başvurularını, 11 Kasım 2022 tarihine kadar www.hackzoneinsurance.com adresi üzerinden yapabilecek. Ocak 2023’te gerçekleştirilecek finalde kazanan start-up’lar, ödülün yanı sıra Allianz ile PoC (projeleri için ön çalışma) fırsatına sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler