1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Almanlar koronadan çok Trump'tan korkuyor

Almanlar koronadan çok Trump'tan korkuyor

Almanların korkularını mercek altına alan ve 1992'den bu yana her  yıl yapılan ankete göre Almanlar en büyük sorun olarak ABD Başkanı Donald Trump'ı görüyor.

Almanlar koronadan çok Trump'tan korkuyor

Almanların korkularını mercek altına alan ve 1992'den bu yana her  yıl yapılan anket şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. R+V sigorta  şirketinin yaptırdığı anketin bu yılki sonuçlarına göre Almanların  korku endeksi koronavirüse rağmen 28 yılın en düşük seviyesine  geriledi.

8 Haziran-21 Temmuz tarihleri arasında 14 yaş üstü 2 bin 400 kişiyle  yapılan ankete göre Almanlar en büyük sorun olarak ABD Başkanı Donald Trump'ı görüyor. Ankete katılanların yüzde 53'ü Trump'ın izlediği  politikaların kendisini endişelendirdiğini belirtirken bu politikalar  sonucu dünyanın daha tehlikeli bir yer haline gelmesinden korkuyor.
Trump geçen yılki ankette de Almanların en büyük endişe kaynağı  olmuştu.

Siyaset bilimci Manfred G. Schmidt, Trump kaynaklı endişelerin  anlaşılabilir olduğunu belirterek ABD Başkanı'nın Çin ile ticaret  savaşı, Almanya'nın da aralarında bulunduğu müttefiklere karşı  saldırıları ve uluslararası işbirliği alanlarından çekilmesinin  güvensizliği körüklediğine dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler