1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Amerikalılar da otomobil sigortalarının pahalılığından şikayetçi

Amerikalılar da otomobil sigortalarının pahalılığından şikayetçi

Amerikalıların %70'i Araç Sigortalarının Pahalı Olduğunu Söylüyor

Amerikalılar da otomobil sigortalarının pahalılığından şikayetçi

Amerikalıların çoğunluğu araba sigortasının karşılanamaz hale geldiğini söylüyor. Araç uygulaması sağlayıcısı Jerry'nin anketine göre, Amerikalıların yaklaşık dörtte üçü kişisel otomobil sigortasının ortalama bir birey veya aile için karşılanamaz hale geldiğini söylüyor. Sigorta primleri yıl içinde ortalama %19 oranında arttı.

Dramatik artışların bir sonucu olarak, ABD'li sürücülerin %22'si 2023 yılında tasarruf etmenin bir yolu olarak istediklerinden daha az teminat satın aldı. Jerry'nin yaptığı ankete göre, Z kuşağı sürücülerinin yaklaşık %40'ı ve Y kuşağının %32'si geçen yıl istediklerinden daha az teminat satın aldıklarını söylerken, X kuşağı ve Boomers'ın %20'sinden azı aynı şeyi söyledi. Ankete katılanların %40'ından daha azı geçen yıl daha düşük fiyatlar için araştırma yaptıklarını söyledi.

Jerry'de sigorta operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Josh Damico, yayınladıkları bir raporda ekonomik verilerin en önemli fiyatlandırma faktörü haline geleceğini söyledi.

'Anlamlı' kayıp oranı düşüşleri

Damico'ya göre, enflasyon azaldıkça ve ortalama primler arttıkça kişisel oto sigortacılarının hasar oranlarında "anlamlı düşüşler" görmesi gerekiyor.

Jerry's 2024 State of the American Driver raporunda konu ile ilgili şu bilgiler yer aldı: "Örneğin Kaliforniya, bazı sigorta şirketlerinin poliçe satışlarını durdurduğu ya da son derece sınırladığı bir eyalet oldu. Daha fazla sigortacı kendi fiyat seviyelerine güvenip pazara yeniden girdikçe, normal ve sağlıklı bir pazar ortamına geri dönüldüğünü görmeliyiz ki bu da genellikle müşteriler için seçenek ve rekabetçi fiyatlandırma anlamına gelir."

Damico, çoğu sigortacının 2024 ortasına kadar uygun fiyatlandırmaya sahip olacağını, ancak poliçe sahiplerinin "sigorta şirketleri için iş yapmanın maliyeti nedeniyle büyük yenileme oranı artışları" görmeyi bekleyebileceklerini söyledi.

Damico, bu durumun önümüzdeki yıl rekor düzeyde alışverişe ve sigorta değiştirmeye yol açacağını tahmin ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler