1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Anadolu Sigorta, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla bilinen Anadolu Sigorta, bu kapsamda Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı.

Anadolu Sigorta, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Pek çok şirketin özellikle son yıllarda ana gündem maddelerinden biri 'sürdürülebilirlik' ve bu açıdan uzun yıllara dayanan stratejiler geliştirerek geleceğe yönelik önemli adımlar atıyorlar. Anadolu Sigorta da bu şirketlerden biri ve sürdürülebilirlik tarafındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Sürdürülebilirlik performansı yüksek şirketlerin bu alandaki faaliyetlerinin piyasa tarafından daha görünür hale gelmesinin hedeflendiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, aynı zamanda Türkiye’de ve Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve iyi uygulamaların artmasına öncülük ediyor.

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim olmak üzere 3 ana başlık, 10 kategori, 25 tema ve bu temalara ilişkin 450’den fazla veri noktasından oluşan değerleme metodolojisi ile paydaşlar, sürdürülebilirlik değerlemesi yaptıran şirketlerin kapsamlı performanslarına erişebiliyor. 


Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler