1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Anadolu Sigorta, gençlerin en güvendiği sigorta markası seçildi

Anadolu Sigorta, gençlerin en güvendiği sigorta markası seçildi

Türkiye İtibar Akademisi tarafından gerçekleştirilen “G250 Türkiye Gençlik Endeksi 2022 Araştırması” sonuçları belli oldu. Anadolu Sigorta, 18 – 24 yaş arası gençlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği sigorta markası seçildi.

Anadolu Sigorta, gençlerin en güvendiği sigorta markası seçildi

Beykoz Üniversitesi’nin akademik desteğiyle Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “G250 Türkiye Gençlik Endeksi 2022 Araştırması” sonuçları açıklandı. Anadolu Sigorta, araştırma sonuçlarına göre sigorta sektöründe gençlerin en çok itibar ettiği ve güvendiği marka oldu.

Araştırma kapsamında, 18 Nisan – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında bilgisayar destekli telefonla arama (CATI) yöntemi kullanılarak, 26 bölgeden 4 bin 863 kişiyle görüşme sağlandı. Böylece gençlerin en sevdiği ve güvendiği markalar belirlendi. 50’ye yakın farklı sektörde faaliyet gösteren şirket ve kurumların, gençlerin nezdindeki itibarı ve güveni ölçümlendi. G250 Türkiye Gençlik Endeksi Araştırma sonuçlarına göre sigorta sektöründe birinciliğe layık görülen Anadolu Sigorta, aynı zamanda Türkiye genelinde sektörden bağımsız olarak faaliyet gösteren markalar arasında 34’üncü sırada yer aldı.

“Gençlerin sigorta markası olmayı sürdüreceğiz”

Sigorta sektöründe gençlerin en güvendiği ve itibar ettiği marka olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını açıklayan Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu “Genç nesil ile olan güçlü iletişimimizi sürdürülebilir kılmak adına, onların hayatını kolaylaştıracak uygulama ve projeler hayata geçirmeyi çok önemsiyoruz. Gençlik Senatosu, Gençlik Konseyi ve Genç Anadolu projelerimiz, yakın zamanda duyurduğumuz çalışmalardan sadece birkaçı. Aynı şekilde gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sigortacılık sektöründeki ürünlerin 18-35 yaş arası tüketicilere çok fazla hitap etmediğini gösteriyor. Buradan hareketle yeni nesil dijital sigortacılık uygulamamız Juno’yu hayata geçirdik. Juno’yu genç kitlenin önceliklerine odaklanarak, güçlü bir teknolojik alt yapıyla hizmete sunduk. Kısa sürede gençler tarafından büyük bir ilgiyle kullanıldığına ve takip edildiğine şahit olduk. Juno bizim için sigortacılık deneyimlerimizi genç nesiller ile paylaşmakta güzel bir uygulama fırsatı olmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de, layık görüldüğümüz, sektörümüzün en güvenilir ve itibarlı markası olarak, yeni ürün ve hizmetlerimizle gençlerin sigorta markası olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler