1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. AXA Sigorta dünya rekortmeni İlke Özyüksel’in sponsoru oldu

AXA Sigorta dünya rekortmeni İlke Özyüksel’in sponsoru oldu

AXA Sigorta Modern pentatlonda sekiz dünya rekoru, üç dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu bulunan İlke Özyüksel ile uluslararası yarışmalarda birlikte yürüyecek.

AXA Sigorta dünya rekortmeni İlke Özyüksel’in sponsoru oldu

AXA Sigorta, Avrupa ve dünya şampiyonu pentatlet İlke Özyüksel ile uluslararası yarışmalarda başarıya birlikte yürüyecek. AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, bu topraklarda yaşayan insanların hedeflerini gerçekleştirmesi, daha ileriye gitmeleri ve kendilerine güvenmeleri için varız diyerek “İlke Özyüksel, 2020’de modern pentatlonda genç yaşına rağmen beşinci olarak ülke tarihimizin en iyi derecesini elde etti. Sekiz dünya rekoru, üç dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu bulunan İlke Özyüksel’in başarılarının devamını sağlamak için el ele verdik. İlke Özyüksel, bugüne kadar başardıklarıyla herkese ilham verdi, şimdi artık sıra bizde. Değerli olanı koruyarak ülkemizin gençlerine ışık olma yolunda İlke Özyüksel ile birlikte yürüyeceğiz” dedi.

İlke Özyüksel kimdir?

Milli Modern Pentatlet İlke Özyüksel 1997 doğumlu. Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyatları’na katılan, modern pentatlonda ülke tarihimizin en iyi derecesini elde eden milli sporcumuz. 16 yıllık sporculuk kariyerine sekiz dünya rekoru, üç dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu sığdırdı, 2019’da Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün sahibi oldu.

İlke Özyüksel, bu yıl dört dünya kupası, bir dünya kupası finali, bir dünya şampiyonası, bir Avrupa şampiyonasında mücadele ededecek. Önümüzdeki yıl da bir şampiyona planlaması yapacak.

Modern pentatlon nedir?

Modern pentatlon, beş disiplinden oluşan, dört etkinlikle organize edilen bir yarış. Sporcular bu branşta eskrim, yüzme, binicilik ve Laser-Run denilen (Atış ve Koşu) kategorilerinde mücadele eder. Bir habercinin düşman topraklarını geçerken gösterdiği becerileri ve dayanıklılığını simgeleyen, Antik Yunan’dan günümüze devam eden modern pentatlon, ülkemizde ise 2001 yılında faaliyete geçti. Bugün birçok kentimizde modern pentatlon kulüpleri yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler