1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BES fonlarının işletilmesinde reform

BES fonlarının işletilmesinde reform

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu BES fonlarının TEFAS'tan alınıp satılabileceğini söyledi

BES fonlarının işletilmesinde reform

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Şimdiye kadar kripto paralar ve block chain teknolojileri ile ilgili temkinli durduk. Ancak sermaye piyasalarında demokratik yapıyı geliştireceği için elimizden gelen yasal düzenlemeleri yaptık" dedi.

Sermaye piyasalarının geliştirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Taşkesenlioğlu, "BES fonları TEFAS'tan alınıp satılabilecek" diye konuştu.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın aktardıklarına göre, böylece bireysel emeklilik fonları sahipleri emeklilik şirketine bağlı kalmadan daha iyi getiri sağlayan fonlara geçiş yapabilecek.

VARLIK FONU İŞ BANKASI VE OYAK'A BENZİYOR

Varlık Fonu Başkanı Zafer Sönmez, Varlık Fonu'nun Türkiye'nin stratejik yatırım alanı olduğunu belirterek "Varlık Fonu anlaşılmıyor. Türkiye'de varlık fonu benzeri kuruluşlar OYAK ve İş Bankası. Varlık Fonu 5-10 yıl içinde Türkiye'nin yetenek havuzu olacak "dedi.

Sönmez, fonda 8 ana konuda çalışmaya başladıklarını belirterek, bunlardan ilkinin portföy yöneticiliği ikincisinin Türkiye'nin stratejik yatırımları, bir sonraki in Türk şirketlerini bölgesel ve küresel güç haline getirme çalışması olduğunu dile getirdi.

Piyasanın derinleştirilmesi ve kurumsal yönetim ilkelerinin geliştirilmesinin diğer önemli çalışma alanları olduğunu bildiren Sönmez, "Ben Varlık Fonu'na Devlet AŞ diyorum. Devlet AŞ daha iyi hale gelecek" şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler