1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği alanındaki desteklerine devam ediyor.

BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği alanındaki desteklerine devam ediyor.

BNP Paribas Cardif desteği ile hazırlanan ve yönetmenliğini Mahmure Vaizoğlu’nun üstlendiği, “Sentene Ana” belgeselinin çekimleri sürüyor

BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği alanındaki desteklerine devam ediyor.

BNP Paribas Cardif, cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarına ve desteklerine devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayan BNP Paribas Cardif, etkileyici hikâyesiyle ilham veren Karlıyaylalı Sentene Polat’ın gerçek hayatından yola çıkarak hazırlanan belgesel filme destek veriyor. En büyük tutkusu çocuklar olan Sentene ve eşi İrfan’ı konu alan belgesel vesilesiyle Karlıyayla’yı ziyaret eden BNP Paribas Cardif yönetimi, köydeki çocuklara ve ailelerine de güzel sürprizler hazırladı.

Van’ı ziyaretleri esnasında konuyla ilgili bilgi veren BNP Paribas Cardif Türkiye İletişim ve İnovasyon Müdürü Tuğba Çamlı Cantürk, “BNP Paribas Cardif olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve eğitime katkı sağlayan çalışmalarda yer almayı önceliklendiriyoruz. Bu kapsamda, Sentene Ana ve eşi İrfan’ın herkese örnek olan hikâyesi bizi kurum olarak çok etkiledi ve bunu konu alan belgesele destek olmak istedik. Kendilerine ait bir arsayı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayarak köylerine bir okul kazandıran Sentene ve İrfan, onlarca çocuğun geleceğine katkıda bulunuyor. Bu hikâyenin kamuoyuna ulaştırılması ve ilham kaynağı olması toplum için önem taşıyor.” dedi.

Bu yıl 8 Mart’ta Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladıklarını belirten Cantürk, ayrıca Cardif’te Yaşam kulüplerinden biri olan Kadın Kulübü’nün de kadın odaklı birçok çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi. Cantürk, “Cardifli kadınların birbirini desteklediği sosyal medya platformu olan Cardifli Kız Kardeşler Projesi’nden, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayan şirket içi sosyal etkinlikler, seminerler, sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratma amaçlı sanat atölyelerine kadar BNP Paribas Cardif’te farklı projeler gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yönetmen Vaizoğlu ise “Sentene, mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan, yaşam dolu, çok güçlü bir kadın… Ondan ilham aldık ve BNP Paribas Cardif'in desteği ile bu hikâyenin gün yüzüne çıkmasını, kadınlarımız için bir hayalin hikâyesini gözler önüne sermeyi istedik. Belgeselimiz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destek görüyor.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler