1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Çinli telefon devi 'kendin onar' programına başlıyor

Çinli telefon devi 'kendin onar' programına başlıyor

Xiaomi kullanıcıların bileşenleri kendisinin tamir edebileceği bir programa başlıyor. İlk olarak Hindistan’da test edilecek olan hizmet yakın zamanda resmiyete kavuşacak.

Çinli telefon devi 'kendin onar' programına başlıyor

Apple’ın yedek parçalarını satarak kullanıcıların belirli iPhone ve Mac bileşenlerini kendilerinin onarmasına imkân tanıyan programının sızdırılmasının ardından Xiaomi’den de hamle geldi. 

Elektronik cihazların sadece yetkili teknik servislerde onarılması zorunluluğu tüketicilerin kesinlikle istemediği bir konu ve yıllardır davalara konu oluyor. ABD’de de Biden hükümeti bu zorunluluğu kaldırmak için adım atmıştı. 

Apple artan baskılar sonucunda kullanıcıların arızalı parçaları satın alarak kendisinin tamir edebileceği bir program başlatıyor. Xiaomi de benzer bir programı Hindistan’da devreye sokacak. 

Xiaomi Hindistan tarafından yapılan üstü kapalı bir paylaşım yakın dönemde Kendin Onar programının başlayacağını gösteriyor. Bir nevi test dozunda olacak bu program kendisini ispatlarsa global çapta da kullanıma sunulacak. 

Kullanıcılara kendisinin onaracağı bir imkân sunmak aslında gelir açısından teknik servisleri ve haliyle firmayı kötü etkileyecek ancak imaj anlamında büyük katkı yapacak. Bu da uzun vadede daha fazla müşteri anlamına geliyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler