1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dikkat! Sıcaklık artıyor

Dikkat! Sıcaklık artıyor

Yurt genelinde sıcaklık artıyor. Doğu Akdeniz'de ise mevsim normallerinin üzerine çıkıyor.

Dikkat! Sıcaklık artıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel yaptığı açıklamada Antalya, Mersin, Hatay hattında gölgede sıcaklıkların 42 dereceye kadar yükselebileceğini söyledi. Öztel, Edirne'de de hafta sonu sıcaklığın 38 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti.

Öztel, "Sıcaklığın 44 dereceye çıkması durumunda yönetmeliklere göre sokağa çıkmamak gerekiyor. Hafta boyunca 42, 43 dereceler sürecek. Özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamak gerekiyor. Avrupa'da sıcaklıklar düşerken bizde yükseleceğini söylememiz gerekiyor" diye konuştu.

Orman yangınlarına dikkat

Öztel şöyle devam etti: "İstanbul'da salıya kadar 32-33 derece görülüyor ancak hissedilen sıcaklık 40'ları bulacak. İki hafta boyunca yağmurla ilgili bir haber yok. Orman yangınlarına da bu dönemde çok dikkat etmek gerekiyor. Ağustos ayında ortalamanın bir, iki derece üzerinde bir sıcaklık görülüyor yurt genelinde."

Doğu Akdeniz’de sıcaklık artıyor

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, Doğu Akdeniz'de mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege’de kuvvetli rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa, yer yer 40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler