1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. e-Dönüşüme geçiş için zaman daralıyor

e-Dönüşüme geçiş için zaman daralıyor

e-Faturaya geçiş için 1 Temmuz 2022 tarihine kadar süresi olan işletmeler, e-Dönüşüm çözümü arayışına girdi. e-Dönüşüm hizmet sağlayıcılarından olan Mikrogrup İcra Kurulu Üyesi Alpaslan Tomuş, e-faturaya geçiş için son dakika kalınmamasını öneriyor.

e-Dönüşüme geçiş için zaman daralıyor

“Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” ile yapılan düzenlemeyle e-fatura geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri her yıl biraz daha aşağı çekiliyor. 22 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan yeni tebliğ ile, e-Fatura zorunlu geçişlerinde 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için ise 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için e-Faturaya geçiş zorunluluğu geldi. Muhasebe, ticari yazılım ve e-Dönüşüm hizmet sağlayıcılarından olan Mikrogrup, e-fatura ve e-arşive geçiş ile e-irsaliye için 1 Temmuz’a kadar süresi olan işletmeleri son dakika yaşanabilecek aksiliklere karşı uyarıyor ve geç kalmamalarını öneriyor. Kullanıcılarına geçiş avantajları da sunan Mikrogrup, uzmanlığı ile tüm süreçleri kullanıcıları adına yönetiyor ve e-Fatura’ya geçişi kolayca sağlıyor.

Son geçiş tarihi yaklaştıkça yoğunluk da artacağından son dakikalara kalmadan geçiş sürecini tamamlamalarını tavsiye eden Mikrogrup İcra Kurulu Üyesi Alpaslan Tomuş, “Bu sene e-Dönüşüme geçiş sürecinde çok sayıda firma bu sürece dahil olacak. Son dakika yoğunluğuna kalmadan geçiş süreçlerini tamamlamalarının işletmelere büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca e-Dönüşüm sürecinde işin uzmanı ile çalışıldığı takdirde çok net şekilde anlaşılacak farklar var. Biz Mikrogrup olarak bu süreci rahat ve sorunsuzca yönetmek isteyen işletmelere dijital dönüşüm için işin uzmanlarını seçin, e-faturaya kolayca geçin diyoruz” dedi.


Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler