1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eksperler sigorta sektörünün hakemi gibi

Eksperler sigorta sektörünün hakemi gibi

Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Zafer Şenler, sigorta sektörünü ana hatlarıyla değerlendirdi, sigorta sektörünün genel şartlarının elden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak konuyu eksperlere getirdi.

Eksperler sigorta sektörünün hakemi gibi

Sigorta sektörünün hayalindeki gibi olmadığını söyleyen Şenler, 32 yıl öncesine göre sigorta sektörünün yol kat ettiğini, ama hayalindeki yere gelemediğini kaydetti. Özellikle yabancı sermayeli şirketlerin gelmesi ile sektördeki bakış açısının değiştiğine dikkat çeken Şenler, son 10 yıl içerisindeki genel teknolojik gelişmelerin yansımasıyla iş yapış şekillerinin de etkilendiğini ifade etti. 

Programda tarafların, paydaşların ve sigortalıların ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelen sigorta sektörünün genel şartlarının elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Şenler, özellikle trafik sigortası şartlarının yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Konu ile ilgili çalışmaların son aşamasına geldiğini belirten Şenler, yeni yıla yeni genel şartlarla girme temennisinde bulundu. 

Eksperler için "sigorta sektöründe bir çeşit hakem rolü üstleniyorlar" diyen Şenler, tüm dosyaların ekspersiz yürütülmesinin mümkün olmadığını söyledi ve faturalı dosya yönetimlerinde eksperin dışlanmaması gerektiğini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler