1. HABERLER

  2. LİFE&STYLE

  3. Elif Saltık'ın ‘Haki’ adlı kişisel sergisi açılıyor

Elif Saltık'ın ‘Haki’ adlı kişisel sergisi açılıyor

Seramik sanatçısı Elif Saltık ‘Haki’ adlı kişisel sergisiyle 4 Şubat 2023 den itibaren Galeri Diani’de sanatseverlerle buluşacak.

Elif Saltık'ın ‘Haki’ adlı kişisel sergisi açılıyor

Seramik Sanatçısı Elif Saltık ‘ın ‘Haki’ adlı kişisel sergisi 04 Şubat - 22 Şubat 2023 tarihleri arasında Galeri Diani’de gerçekleşecek. Elif Saltık ‘Bir fincana, bir çanağa, bir pano ya da bir heykele baktığınızda sizi gülümsetmeli belki de düşündürmeli’ diyor. İşte bu nedenle ürettiği yapıtların izleyiciye anlattıkları olduğunu ve bunların dinlenmesini istediğini belirtiyor. Yapıtlarının yanına eşlikçi olarak doğadan gelen gerçek parçalar ekliyor. Böylelikle hikayelerinin daha da dillendirildiğini ve anlaşılır kılındığının altını çiziyor.

Sanatçı, ‘Seramikle olan yolculuğum çamuru elime aldığım an şekillenmeye başlıyor. Çamurun sınırları var ve ben bu sınırları zorlamayı öyle seviyorum ki bir anda kendimi bir hikaye içinde buluyorum. Farklı dokular çalışmak, bu dokularla küçük hikayeler anlatmak beni çok heyecanlandırıyor. Asıl çıkış noktam Doğa. Eserlerim bana göre bakıp göremediğimiz formlar, renkler, dokulardan oluşuyor ve ben kısmen de olsa yakalayabildiklerimi insan hikayeleri ile birleştirdiğimde sanki fantastik bir dünya işliyorum çamurun üzerine. Özellikle ağaç ve toprak doku, form ve yapı olarak benim yaratıcılığımı inanılmaz tetikliyor. Doğa temasını insan figürleri ile birleştirerek her türlü duygu birikimimi pişmiş toprakla bütünleştirip izleyiciye sunuyorum.’ diyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler