1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Elon Musk'ın tartışma yaratan anketi sonuçlandı

Elon Musk'ın tartışma yaratan anketi sonuçlandı

Tesla'nın CEO'su ve dünyanın en zenginlerinden iş insanı Elon Musk, Twitter'daki 62,6 milyon takipçisine, Tesla hisselerinin yüzde 10'unu satıp satmayacağını sordu.

Elon Musk'ın tartışma yaratan anketi sonuçlandı

BBC Türkçe'nin haberine göre 3,5 milyondan fazla Twitter kullanıcısının oy verdiği ankette kullanıcıların yaklaşıkyüzde 58'i, Musk'ın hisselerini satması yönünde oy kullandı.

Pazar gecesi kapannan olan ankette, takipçiler "evet" veya "hayır" oyuna tıklayabiliyordu.

Anketin sonucuna göre hisseleri satışını gerçekleştireceğine söz veren Musk, ABD'deki Demokrat Partili bazı siyasilerin önerdiği "milyarder vergisi" önerisine karşı çıkıyor.

Twitter mesajında da bu itirazını paylaşıyor. 

Öneri yasalaşırsa, ülkedeki birçok milyarder gibi Musk da çok ciddi bir vergi ödemesi yapmak durumunda kalacak. 

Tesla yöneticisi Musk, şirkette 200 milyar dolardan fazla değeri olan hisseye sahip. Gelecek yıl için planlanan yeni operasyonlarla bu servetin çok daha büyüyeceği tahmin ediliyor. Ancak bu durumda, önerilen yasa da geçerse, bu Musk için çok ciddi bir vergi ödemesi anlamına gelecek.

Cumartesi günü yaptığı bir başka paylaşımda da Musk "Şunu not edin; ben kimseden nakit maaş ya da prim almıyorum. Sadece hissem var, dolayısıyla vergi ödemek için tek yapabileceğim şey hisselerimi satmak" ifadelerini kullandı.

Teklifin yasalaşması halinde ABD'deki yaklaşık 700 milyarderi büyük oranda etkileyecek.

Kısa bir süre önce Musk, örgütün parayı nasıl harcadığıyla ilgili daha fazla bilgi vermesi halinde Tesla hisselerinin 6 milyar dolarını satarak Dünya Gıda Programı'na bağışlayabileceğini açıklamıştı.

Musk'ın Twitter üzerinden başlattığı anket, finans dünyasında şaşkınlık yarattı. Venture yatırımcısı Chamath Palihapitiya, "25 milyar dolarlık bir yazı turaya Twitter'daki kalabalıkların karar verdiğine şahit oluyoruz" yorumunu yaptı.

Berkeley'den ekonomist Gabriel Zucman ise "Dünyanın en zengin insanının biraz vergi ödemesinin bir Twitter anketine bağlı olmadığı günü heyecanla bekliyorum" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler