1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Enerjisa Üretim’den yenilenebilir enerjiye 1000 megavatlık yatırım

Enerjisa Üretim’den yenilenebilir enerjiye 1000 megavatlık yatırım

Enerjisa Üretim ve Enercon arasında 1000 megavatlık türbin alımı için imzalar atıldı.

Enerjisa Üretim’den yenilenebilir enerjiye 1000 megavatlık yatırım

Enerjisa Üretim, yatırım planlarında önceliklendirdiği yenilenebilir enerji alanında YEKA 2 ihalelerinin tamamını kapsayan 1.000 megavatlık rüzgâr enerjisi yatırımını gerçekleştirmek için Enercon ile anlaşma imzaladı. Enerjisa Üretim ve Enercon arasında yapılan anlaşma kapsamında Enerjisa Üretim’in toplam 1.2 milyar dolar yatırımla hayata geçireceği yerli ve yenilenebilir santral yatırımları, Türkiye’nin şebekesine 1.000 megavat ek kapasite kazandıracak. Beş yıl içerisinde Çanakkale, Aydın, Balıkesir ve Muğla’da üretime başlayacak santrallerin hem yatırımını hem de işletmesini üstlenen Enerjisa Üretim, bu yatırımların hayata geçmesiyle Türkiye’nin en büyük temiz enerji üreticisi konumunu güçlendirecek

Kanatlar İzmir'de üretilecek

Anlaşma kapsamında alımı gerçekleşen türbinlerin jeneratörleri, kuleleri ve kanatları İzmir’de üretilecek. Tüm projelerin mühendislikten geliştirmeye, izin süreçlerinden türbin ve ekipman imalatlarına ve inşaat sürecine toplamda on bine yakın kişiye istihdam yaratması bekleniyor.

Ek kapasitenin devreye girmesiyle YEKA 2 ihalesinde belirlenen Aydın bağlantı bölgesi için 45,6 dolar /mWh, Muğla bölgesi için 40 dolar /mWh, Balıkesir bölgesi için 35,3 dolar /mWh, Çanakkale bölgesi için 36,7 dolar /mWh alım fiyatları geçerli olacak.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler