1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. ‘Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne MetLife'dan destek

‘Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne MetLife'dan destek

İş yaşamında cinsiyet dengesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini yürüten PWN İstanbul’un başlattığı ‘Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven de destek verdi

‘Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne MetLife'dan destek

İş yaşamında cinsiyet dengesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini yürüten PWN İstanbul’un başlattığı ‘Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven de destek verdi.

İşyerinde cinsiyet eşitliği kavramını kurumsal kültürünün bir parçası haline getirmeyi hedefleyen MetLife Türkiye, kadınların ve erkeklerin iş hayatında birlikte büyümelerini, kadınların iş hayatına girmelerini, yine kadınların iş hayatında kalmalarını ve etkili liderler olarak yükselmelerini hedefleyen PWN İstanbul ile ortak hareket ederek kadın eşitliği konusuna dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl PWN İstanbul ile başlayan iş birliği sonrası MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven, PWN İstanbul’un projesi Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi’ne destek verdi.

Eşitlik Elçisi CEO’ların imzaladığı manifesto kapsamında CEO’lar ‘Departmanlarda ve ekiplerde cinsiyet eşitliği sağlıyor muyum?’, ‘Kurumumda kadın liderliğini destekliyor muyum?’, ‘Maaş ve yan menfaatlerde cinsiyet eşitliğine dikkat ediyor muyum?’, ‘Kurumumda cinsiyet ayrımı yapmayan kültürü destekliyor muyum?’, ‘İş yerinde cinsiyet eşitliği için sorumluluk alıyor muyum?’ gibi maddeler altında pek çok detayın takipçisi olmayı taahhüt ediyor. Bu kapsamda yönetim ekibinin yüzde 56’sı kadınlardan oluşan MetLife Türkiye de yöneticilere yönelik çalıştaylar düzenleyerek yol haritası belirlemeye başladı. Kadın ve erkek 24 yöneticinin katıldığı çalıştayda erkek yöneticiler kadınların gözünden iş hayatını irdeleme imkanı bulurken bundan sonra yapılacak çalışmalar da masaya yatırıldı. İlk atılacak adımlardan biri ise şirket içi iletişim dilinde cinsiyet eşitliğini gözetmek olacak.

PWN İstanbul’un toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projesi Eşitlik Elçisi CEO’lar Hareketi ile hedef, iş yaşamında kadınlı-erkekli birlikte büyümek, toplumsal cinsiyet eşitliğini hem iş hem ev ortamında iş hayatı liderleri vasıtasıyla yaygınlaştırmak. Kadının toplumdaki değeri adına önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz Yurtseven, “2013 yılında Kadın Çalışan Ağı’mızın kurulması ile başlayan çalışmalarımız son beş yıldır ‘Çeşitlilik ve Katılım’ çatısı altında aile, kadının gelişimi, kültürel ve sosyal konularda düzenlenen etkinlikler ile yüksek çalışan katılımı desteğiyle devam ediyor. Profesyonel İş Kadınları Derneği (PWN) İstanbul ile yaptığımız iş birliğinin yüzde 64’ü kadın çalışandan oluşan MetLife Türkiye’nin kadın çalışanlarına yönelik hedeflerine en iyi şekilde hizmet edeceğine yürekten inanıyorum. Şimdiden bu anlamda çalışmalara başladık. 24 yöneticimizin katıldığı çalıştay, bizim için son derece yol gösterici oldu. Şimdi ise önceliğimiz şirket içinde kullandığımız iletişim dilimizde cinsiyet eşitliğini sağlamak olacak” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler