1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eski MB başkanından tepki çeken promosyon yorumu

Eski MB başkanından tepki çeken promosyon yorumu

Merkez Bankası eski başkanlarından Rüşdü Saracoğlu'nun "banka promosyonu rüşvet sayılır mı" açıklaması takipçilerinin tepkisine neden oldu...

Eski MB başkanından tepki çeken promosyon yorumu

EMEL YİĞİT- Enflasyon, yağmur gibi gelen zamlar, hayat pahalılığı, alım gücünün giderek düşmesi... Vatandaşın gündeminin temel maddeleri. Bu dönemde en çok zorlanan kesimlerden biri de emekliler... Bu koşullarda hem yaşamaya hem de kendi ihtiyaçlarını öteleyerek çocuklarına destek olmaya çalışan emekliler şimdilerde en çok promosyon veren bankaya geçme derdinde...

Promosyon rakamları 8 bin liralara yaklaştı ki daha da artacağı tahmin ediliyor. Tam huzurla yaşama dönemlerinde emeklilerin o banka senin bu banka benim koşturuyor olmaları ülkenin geldiği durumu göstermesi açısından dramatik. Kısmen koşullar konjonktüre bağlansa da ekonomi politikalarının sonuçlarını yaşıyor insanlar.

İşte bu koşullarda Merkez Bankası eski başkanı Rüşdü Saracoğlu'nun paylaşımları dikkat çekti.

Twitter hesabından "Çok tatsız olacak biliyorum ama promosyon için banka değiştirenler bir çeşit rüşvet almış olmuyor mu?" diye soran Saracoğlu takipçilerinin tepkisini topladı.

Bir takipçisinin "Buradaki esas menfaat temin edenin kamu görevlisi olmasıdır (kamu hakkı & yasaları korumaya göz yumma) "Bir çeşit rüşvet" denilebilmesi için temin edilen menfaatin nakit olmayan türev bir varlık olması gereklidir. Ör. konser bileti, indirim kuponu, pahalı bir saat vs." yorumuna "Anlıyorum promosyonlar sizin “ahlak” değerinize uygun, benimkine değil" diyen Saracoğlu'na bir başka takipçisi "Haberleri takip ettiniz mi insanların bazıları kömür alacak, bazıları aylardır dolabına girmeyen eti alacak. Yani ihtiyaçlar. Daha duyarlı olun lütfen. Bu kadar 'sığ' düşünmemenizi öneririm. Hayatın kime ne getireceği belli olmaz. Belki sizde birgün o promosyana ihtiyaç duyarsınız" diye yanıt verdi.

"Vergi iadesine de karşıydım"

Saracoğlu bir diğer paylaşımında "Özal vergi iadesi sistemini kurduğunda ona da karşıydım. Bu tamamen aile eğitimi ve ahlaki değerle ilgili bir husus" dedi. Bu yoruma da bir twitter kullanıcısı: "Bu yorum biraz da gelir düzeyiyle alakalı, emekli maaşı almasına rağmen asgari ücretle çalışmak zorunda olan insanlar bulunuyor, havadan gelen ve 7 bin lirayı bulan para… Siz belki bu parayı hak etmedikleri için böyle söylüyorsunuz ama sonuçta banka bu parayla kar ediyor" dedi.

Saracoğlu'na verilen dikkat çekici yanıtlardan biri de "Sizin zamanınızda Merkez Bankası ne durumdaydı? Halkın gelir seviyesinin düşük olmasında sizin de payınız var mı? Siz onun muhakemesini yapın önce" oldu...

Rüşdü Saracoğlu kimdir?

Rüşdü Saracoğlu eski başbakanlardan Mehmet Şükrü Saracoğlu'nun torunu, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Aydın Saracoğlu'nun oğlu. 1948 yılında doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'den mezun olduktan sonra, ODTÜ Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü bitirdi. 1980 yılında Minnesota Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden Doktora derecesi aldı[1]. Minnesota ve Boston College'de Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. IMF'de Ekonomist olarak görev aldı, XX. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı.

1987-1993 arasında Merkez Bankası başkanlığı yaptı.

Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı olarak görev yaptı, 31 Aralık 2007 tarihinde emekli oldu. Koç Holding'den sonra Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

rusdusaracoglu-ilk-tweet.jpgrusdusaracoglu-tweet1-001.jpgrusdusaracoglu-tweet3-001.jpgrusdusaracoglu-tweet4-001.jpg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler