1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Türkiye'de de dünya genelinde yaşanan doğal afetlerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Peki fırtına hasarı söz konusu olduğunda sigorta süreci nasıl işliyor? Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Fırtına hasarı sonrası sigortanın bu hasarı karşılayıp karşılamadığı merak ediliyor. Ancak fırtına hasarından bahsediyorsak genel bir sigorta bulunmadığını ve hasar gören ürünlere göre tespit yapmak gerektiğini belirtmek gerekiyor. 

Trafik sigortası teminat limitleri, araç gruplarına göre farklılık gösterir. Otomobil, taksi, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve tarım makinelerine kadar, her araç grubu için belirlenmiş farklı teminatlar bulunuyor. Sigorta şirketinin karşılayacağı zararlar, sigorta poliçelerinizin limitleri içindedir. Zorunlu trafik sigortasının kapsadığı teminatlar ve bunların limitleri, her yıl Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir.

Bütün sigorta şirketleri de aynı teminat ve limitleri kullanır. Burada bir farklılaşmaya gitmek mümkün değildir. Ancak teminat limitleri sabit olsa da sigorta şirketleri sundukları genişletilmiş trafik sigortası ürünleri ile ferdi kaza teminatı, asistans hizmetleri ve yasal koruma gibi ek teminatları sigortanıza ekleme olanağı sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler