1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fitch: "Türkiye, kur risklerine karşı çok kırılgan"

Fitch: "Türkiye, kur risklerine karşı çok kırılgan"

Fitch’in Banka Notlarından Sorumlu Global Başkanı James Longsdon Türkiye’nin geniş bir bölge içinde kur riskleri karşısında en kırılgan ülke olduğunu söyledi.

Fitch: "Türkiye, kur risklerine karşı çok kırılgan"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Banka Notlarından Sorumlu Global Başkanı James Longsdon dünyanın en büyük bankalarının da zorlu bir sürece girdiğini, başka yerlerde de dolarize olmuş bankacılık sektörlerinin bulunduğunu, ancak Türkiye’nin geniş bir bölge içinde kur risklerine karşı en kırılgan ülke olduğunu söyledi.

Longsdon ile birlikte Dünya gazetesinden Elif Karaca'nın sorularını Fitch’in Türk Bankalarından Sorumlu Direktörü Lindsey Liddell de makroihtiyati düzenlemeler göz önüne alındığında, kredi büyümesinin kısa vadede yavaşlamasını beklediklerini söyledi. Liddell “Ticari ve kurumsal borçlulara verilen yerel para cinsinden kredilerdeki fiyatlandırma kısıtlamaları, bankaların kredileri fiyatlama kabiliyetine zarar veriyor. Bu, bankaların borç verme iştahını zayıflatacaktır. Kredi büyümesi, seçim öncesi zayıflayan makro görünüm, piyasa oynaklığı ve açıklanan düzenlemeler karşısında duyarlı olmaya devam ediyor” dedi. Liddell ayrıca, artan makroekonomik dengesizlikler (enflasyon ve cari açık), zayıf küresel büyüme, kötüleşen dış ortam, tüm dünyada artan faiz oranları ve düşük dış likidite tamponları nedeniyle mevcut politika karışımı sürdürülemez olduğundan, TCMB’nin 2023’te para politikasını eninde sonunda sıkılaştıracağını da ekledi.


Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler