1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Ford, elektrikli araçlara yatırımını artırıyor

Ford, elektrikli araçlara yatırımını artırıyor

Büyük otomobil üreticisi Ford, sektörde Tesla ve General Motors ile rekabet edebilmek için elektrikli araç üretimini iki kat arttırmayı planlıyor. Şirket yılda 600.000 araç üretecek.

Ford, elektrikli araçlara yatırımını artırıyor

Dev otomobil üreticisi Ford, en büyük elekrikli araç üreticisi olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sektörde Tesla ile yarışmak isteyen şirket, üretimi iki katına çıkartarak 2023 yılı sonuna kadar her yıl 600.000 araç üretmeyi planlıyor.

Automotive News’in bildirdiğine göre Ford, Mustang Mach-E, F-150 Lighning ve E-Transit modellerinin üretimine yoğunlaşacak. Şirketin Ceo’su Jim Farley, mevcut elektrikli araç serisinin oldukça popüler olduğunu ve büyük talep artışı yaşadıklarını dile getirdi. Bununla beraber şirketin Mustang March-E modeli üç kıtada satışa sunulurken, Ford F-150 Lighning modelinin 100.000 adet rezervasyon rakamına ulaştığı bildiriliyor.

F-150’de yaşanan yüksek talep karşısında üretimi arttırmak için 250 milyon dolar yatırım yapan şirket, yılda 80.000 adet F-150 üretimi için 450 yeni iş imkanı yarattı. Ford'un uzun süredir rekabet ettiği bir diğer şirket General Motors ise, 2025 yılına kadar 1 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor ve mevcut tesisleri dönüştürerek önümüzdeki yıllarda üretimin arttırmayı hedefliyor. Ford’un yeni planları ile beraber elektrikli araç üretiminde büyük bir rekabet oluşacağını söyleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Haberler