1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Gastronomi Festivali başlıyor

Gastronomi Festivali başlıyor

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası, 11. kez düzenleniyor. Etkinlik 5-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te de gerçekleştirilecek.

Gastronomi Festivali başlıyor

Bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ile gerçekleşecek 11’inci Restoran Haftası 5-31 Mayıs tarihlerinde Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table Gastronomi ve Pazarlama Ajansı tarafından düzenlenecek. Akasya AVM’nin Alışveriş Merkezi sponsoru Hellmann’s’ın ise Sokak Lezzetleri Sponsoru olduğu Restoran Haftası, tüm gastronomi tutkunlarını bu yıl da yeni lezzet deneyimleri yaşamaya davet ediyor. Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları sürdürülebilirlik temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturacak. Bu yılki programda Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek “35 Yaş Altı 3 Şef” yarışması ise ilk kez düzenlenecek. Yarışma, Türk mutfağını sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacak genç şefleri öne çıkarmayı ve desteklemeyi amaçlıyor.

Vegan & vejetaryen, yerel & coğrafi işaretli ve atıksız menüler

Türkiye’nin ilk gastronomi apoletini taşıyan Restoran Haftası bu yıl İstanbul dışında; İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te de düzenlenecek. Türkiye’nin en önemli restoranlarının ve en değerli şeflerinin katıldığı haftada sürdürülebilirlik teması ile özel olarak hazırlanmış menüler sunulacak. Etkinlikte 70’i aşkın sayıda restoran markası yerini alırken, şubeli markalarla birlikte Restoran Haftası’na 100’ün üzerinde restoran katılacak. Katılımcı restoranların “sürdürülebilirlik” temasında hazırladıkları lezzetler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşacak. Restoran Haftası’nda 60 ve 90 TL’lik menülere ek olarak, 125 TL’lik Restoran Haftası Tabakları ve 225 TL’lik Tadım Menüleri de bulunuyor. Restoran Haftası’na katılan markalar menülerini “sürdürülebilirlik” teması kapsamında, atıksız mutfak disiplinine uygun, yerel & coğrafi işaretli, vegan & vejetaryen menüler olarak üç kategoride oluşturacak.

Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’nda sürdürülebilirlik konuşulacak

Etkinlik programına ilk kez 2019 yılında alınan ve gastronomi profesyonellerini buluşturarak her yıl farklı bir temayı işleyen Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’nın bu yılki teması ise “Sürdürülebilirlik” olacak. 14 Mayıs’ta Feriye’de düzenlenecek olan ve ana sponsorluğunu Metro Türkiye’nin üstlendiği konferansta, birbirinden değerli gastronomi profesyonelleri, sürdürülebilir Türk mutfağı üzerine konuşacak. Konferansa katılım için başvurular Restoran Haftası web sitesi üzerinden yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler