1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Geliri azalan çalışana telefonla haber verilecek

Geliri azalan çalışana telefonla haber verilecek

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayınlandı. Programda dikkat çeken noktalardan biri de geliri azalan çalışanlara SMS yollanacak olması. İşte detaylar...

Geliri azalan çalışana telefonla haber verilecek

Programda, kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında en çok dikkat çeken uygulama; özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda çalışanlara bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecek olması.

Bu uygulama sadece çalışanlara yönelik olmayacak; anlaşılan o ki, bugüne kadar kayıt dışılık ile ilgili bir analiz yapılmış ve belirli işyerleri de tespit edilmiş. Şimdi de kayıt dışı istihdam ve eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere hem uyarı hem de bilgilendirme amaçlı mektuplar gönderilecek.

Ayrıca tüm nüfusun katılmasının zorunlu olduğu genel sağlık sigortası sistemine prim borcu olanlara da tebliğ gönderilerek, prim borçlarının ödenmesi de istenecek. Başta da belirttiğim gibi, 2022, kayıt dışı istihdam ile mücadele yılı olacak.


Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler