1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Greenberg: Sigortada artan maliyetlerle fiyatlama ortamı bu yıl da devam edecek

Greenberg: Sigortada artan maliyetlerle fiyatlama ortamı bu yıl da devam edecek

Sigortacılar enflasyon, yüksek mahkeme kararları ve iklim kaynaklı hasarlar nedeniyle artan hasar maliyetleriyle mücadele ederken mevcut sigorta fiyatlandırma ortamı muhtemelen devam edecek.

Greenberg: Sigortada artan maliyetlerle fiyatlama ortamı bu yıl da devam edecek

Sigorta fiyatlandırması enflasyon ve iklim kaynaklı hasarlarla mücadele ederken devam edecek. Chubb Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evan Greenberg'in Salı günü yaptığı açıklamaya göre, sigortacılar enflasyon, yüksek mahkeme kararları ve iklim kaynaklı hasarlar nedeniyle artan hasar maliyetleriyle mücadele ederken mevcut sigorta fiyatlandırma ortamı muhtemelen devam edecek.

Atlanta'daki Riskworld konferansında konuşan Greenberg, enflasyonun bazı mülkiyet riskleri için yavaşlayabileceğini, ancak dava sayılarının artması nedeniyle kaza sigortası oranlarının yükselmeye devam etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, sigorta sektöründe yapay zeka kullanımının genişleyeceğini ifade etti.

Greenberg, "Mülkiyet alanında reasürörlerin zorladığı sert bir piyasanın tam ortasındayız." dedi ve artan reasürans fiyatlarının ve azalan kapasitenin sigortacıları daha fazla risk ve volatiliteyi ellerinde tutmaya zorladığını söyledi. "Şirketimizde, riske göre ayarlanmış makul bir getiri elde edebildiğimiz sürece, düşünceli ve makul bir şekilde daha fazla risk almaya tamamen hazırız" dedi.

Greenberg, felakete maruz kalan eyaletlerdeki bazı düzenleyicilerin sigorta oranlarındaki artışları sınırladığı ABD'deki kamu politikasının gerginlik yaratabileceğini belirtti. "Eğer eyaletler sigortacıların uygun fiyatlandırma ya da teminatı uygun şekilde uyarlama kabiliyetlerini ya da risk konsantrasyonlarını yönetme esnekliklerini engellerse, sigortacılar basitçe riske maruz kalmayı durduracak ve bu da özel sektör sigortasının mevcudiyetini tehdit edecektir" dedi.

Bu yıl mal riskleri için hasar maliyeti enflasyonunun muhtemelen iyileşeceğini, ancak sorumluluk branşlarının, sorumluluk kararları ve uzlaşmalar genişledikçe ve arttıkça daha yüksek hasarlarla karşı karşıya kalmaya devam edeceğini söyledi. "Çoğu sınıftaki kaza oranlarının, hasar maliyet trendlerini yansıtmak için hızlandırılmış bir oranda artması gerekecek" dedi.

Son beş yıldır Chubb'ın sigortalama ve hasar taleplerinde yapay zekayı denediğini ve kullanımını branşlar ve coğrafyalar arasında genişletmeye başlayacağını belirten Greenberg, teknolonin içgörü kattığını ve "savurgan" iş ihtiyacını ortadan kaldırdığını söyledi. "İnsanların işlerini daha anlamlı, daha tatmin edici hale getiriyor. Evet, sonuçta daha az işgücüne ihtiyacımız olacak, ancak bu daha yüksek vasıflı işgücü, daha iyi ücretlendirilmiş işgücü olacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler