1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Küresel sıkıntılar seyahat sigortası ve risk yönetimine olan ilgiyi artırdı

Küresel sıkıntılar seyahat sigortası ve risk yönetimine olan ilgiyi artırdı

Seyahat sigortası ve risk yönetimine olan ilgi, özellikle COVID-19 salgınının neden olduğu küresel karışıklığın ardından daha önce hiç olmadığı kadar arttı

Küresel sıkıntılar seyahat sigortası ve risk yönetimine olan ilgiyi artırdı

sigortabulten.com - Seyahat riski uzmanlarına göre, küresel enflasyonun siyasi istikrarsızlığı artırması nedeniyle şirketlerin, iş seyahatlerini sekteye uğratabilecek ve en kötü durumlarda çalışanların güvenliğini tehlikeye atabilecek tehlikelere, gecikmelere ve kesintilere daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.

Şirketler için seyahat riski değerlendirmeleri ve diğer hizmetler sunan Riskline'ın Amerika İstihbarat Başkanı Eeva Ruuska'ya göre, özellikle COVID-19 pandemisi nedeniyle yaşanan küresel çalkantıların ardından seyahat sigortası ve risk yönetimi konularına ilgi daha önce hiç olmadığı kadar arttı.

Atlanta'daki Risk ve Sigorta Yönetimi Topluluğu'nun yıllık konferansı Riskworld'te bir sunum yapan Ruuska, "Rekor enflasyonun şekillendirdiği geçim sıkıntısı, toplumsal huzursuzluğu tırmandırıyor ve seyahat kesintileri sürekli hale geliyor" dedi.

Siyasi huzursuzluğa ek olarak, iş seyahati yapanların, hava koşullarındaki değişiklikler ve daha tropikal koşullar nedeniyle sivrisinek kaynaklı hastalıklar ve sellerle gelen patojenler gibi bazı hastalıkların büyük salgınlarına hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Diğer riskler arasında Amerika'daki organize suçlar, daha fazla askeri kontrol noktası, Ukrayna'daki savaşın olası tırmanışı ve Çin ile dünya çapında artan gerilimler yer alıyor. Uzmana göre bunların hepsi seyahati etkileyen siber güvenlik sorunlarına yol açabilir. Ruuska, Nisan ayında Avrupa'daki hava trafik kontrolünü hedef alan ve seyahat gecikmelerine ve kesintilere neden olan Rusya bağlantılı bir hacker'ın saldırısını bu konuya örnek olarak veriyor.

Ruuska, sorunsuz bir uluslararası seyahatin mümkün olmadığını ve seyahat sigortası artık tek bir seçenek olmadığından planlamanın şart olduğunu söyledi. Planlamanın şirketlerin "entegre bir yaklaşımla yanıt vermeye hazır olmalarını" sağladığını belirten Ruuska, daha iyi verilerin risk ve sigorta stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler