1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. "Güncellenmiş BES daha güçlü oldu"

"Güncellenmiş BES daha güçlü oldu"

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, yapılan düzenlemelerle BES’in altın çağına girdiğini, hem yatırım hem de geleceği güvence altına alma konusundaki ihtiyaç ve talepleri en iyi karşılayan alternatif haline geldiğini belirtti.

"Güncellenmiş BES daha güçlü oldu"

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, son zamanlarda yapılan üst üste düzenlemeler sayesinde BES’in en cazip tasarruf, yatırım ve gelecek planlama enstrümanı haline geldiğine dikkat çekerek; “BES adeta cazibe merkezi oldu. Pandemiyle artan bir gelecek endişesi vardı. Milletimizin ihtiyaç ve talepleri değerlendirilerek BES’e yeni düzenlemeler getirildi. Güncellenmiş BES daha da güçlü hale geldi. Elbette en önemli gelişme geçen yılki 18 yaş düzenlemesi ve ardından bu yılın başında Devlet Katkısı’nın yüzde 30’a çıkarılması oldu. Böylece regülasyon tarafı BES’e olan inancını göstermiş oldu ve tasarrufun merkezi olarak BES’i konumlandırdı. Tüm bunlar BES’in altın çağına girdiğini gösteriyor. Bu yılki BES büyüme rakamları da bunu destekliyor” dedi.

18 yaş altı sektöre ivme kazandırdı

BES sektörünün OKS ile birlikte yaklaşık 14 milyon katılımcı ve 345 milyar TL fon miktarına ulaştığını belirten Sincek, sözlerine şöyle devam etti: “BES, yeni düzenlemelerle bu kadar avantajı bir araya getirmişken bir an önce bu fırsatlardan yararlanılması gerektiğini düşünüyorum. Sadece 18 yaş altı olarak baktığımızda bile katılımcı sayısı 482 bin, bunun da 37 bini sıfır yaş grubu… Demek ki insanlar yeni doğan bebekleri dahil tüm ailenin geleceğini güvence altına almak istiyor. Yeter ki beklentilerine uygun seçenekler sunulsun, gerisi kazan kazan şeklinde ekonomiye de değer katan bir büyümeye dönüşüyor. BES, sunduğu zengin fon alternatiflerinin yanı sıra teknolojik altyapı olarak da mobil ve internet şubeler sayesinde katılımcılara tasarruflarını anlık yönetme imkanı veriyor. Bu yönüyle de insanlara güven veriyor".

Ürün çeşitliliğini her alanda artırıyoruz

Katılım Emeklilik 931 bin BES sözleşmesi, 250 bin sigorta poliçesi ve 8,6 milyar TL’yi bulan fon büyüklüğü ve 14 faizsiz fona sahip. Şirket, BES sözleşme adedinde pazar payını eylül ayı itibarıyla yüzde 6’nın üzerine çıkarttı.

Değişen ihtiyaçlara uygun ürünler geliştirmeye devam ettiklerini belirten Sincek: "Katılımcılarımız bazı noktalara dikkat ederek fon getirilerini de maksimize edebiliyor. Örnek olarak yılda 12 defa tercih edilen fonları dönemlik beklentilerine göre değiştirilebiliyorlar. Katılımcılarımız, altın ve gümüş gibi değerli madenlere de yine faizsiz fonlarımız aracılığıyla yatırım yaparak çifte kazanç sağlama imkanı elde edebiliyor. Faizsiz fonlarımızda bulunan döviz içeren kira sertifikaları, hisse senetleri gibi araçlar sayesinde de katılımcılarımız, reel yüksek getiri elde etme imkanı buluyor" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler