1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hamileyken doğum teminatı alınabilir mi?

Hamileyken doğum teminatı alınabilir mi?

Sigortam.net, hamilelik başlamadan önce alınabilen doğum teminatının bazı sigorta şirketleri tarafından hamilelik sırasında da sunulduğunu bildirdi.

Hamileyken doğum teminatı alınabilir mi?

Çocuk sahibi olmayı düşünenler için hamilelikten doğuma kadar olan süreç, özel hastanelerde bütçeyi zorlayan bir döneme dönüşebiliyor. Bu süreçteki masrafları en aza indirgemeyi düşünenler için ise poliçelerine ekletecekleri doğum teminatı can simidi oluyor. Sigortam.net, doğum teminatlı poliçelerin hamilelik başlamadan önce alınması gereken ve 1 aydan 12 aya kadar değişen bekleme sürelerine uyulması gereken bir süreç olduğunu hatırlatarak, hamilelik başladıktan sonra da bu teminatı sunan sigorta şirketlerinin de mevcut olduğunu bildiriyor.

İsteyen TSS, isteyen ÖSS poliçesine ekletebilir

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ile Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) teminatları farklı kapsamlara sahip. TSS, kişinin aktif bir devlet güvencesi olması durumunda uygun fiyatlara yararlanabileceği bir sigorta türü. Buradaki doğum teminatının kapsamı TSS ürünlerine göre değişebiliyor ama genel anlamda doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde, gebelik muayenesi ve doğum aşamasındaki masraflar karşılanıyor. Doğum teminatlı ÖSS poliçelerinde de poliçede yazan limit ve teminatlara göre doğum sigortasının kapsamı değişiklik gösteriyor. Ancak genel olarak hamilelik sürecinde yaptırılması gereken tahliller ve testler, doğum ve doğum sırasında meydana gelebilecek herhangi bir hastalığın masrafları ile “yenidoğan paketi” kapsamda yer alıyor. Bebeğin doğum sonrası sağlığını kontrol etmek amacıyla yapılan muayene ve rutin tetkik giderleri de belirlenen limitler dahilinde karşılanıyor.


Önceki ve Sonraki Haberler