1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Hateks Avrupa’da e-ticaret'le büyüyecek

Hateks Avrupa’da e-ticaret'le büyüyecek

2023 için Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’den 6.5 milyon euroluk sipariş alan Hateks, Avrupa'da e-ticaret kanalıyla büyümeyi hedefliyor.

Hateks Avrupa’da e-ticaret'le büyüyecek

Hatay Tekstil İşletmeleri A.Ş. (Hateks), önceki yıla göre cirosunu yüzde 80 artırarak 600 milyon TL ciroya ulaştı. 2022 yılına sermayesini güçlendirmek amacıyla yüzde 200 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapan Hateks, SPK’nın onayı doğrultusunda sermayesini 21 milyon TL’den 63 milyon TL’ye çıkararak, hak sahiplerine de payları oranında devirlerini gerçekleştirdi.

Yatırımlar devam edecek

2022 yılında enerji verimliliğini artırmak, tasarruf sağlamak, karbon salınımını azaltmak, çevre dostu ve maliyet düşürücü yenilebilir enerji modellerine uygun modernizasyon yapmak amacıyla dokuma makinesi parkuru için 50 milyon TL bütçe ayıran Hateks, bu kapsamda yatırımının yüzde 65’lik kısmını tamamladı. Şirket, kalan 17.5 milyon TL’lik yatırımı ise 2023 yılı içerisinde yapmayı planlıyor.

"Ertelenen siparişler dönecek"

Hateks CEO’su Abud Abdo, tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi. Abdo, “Hateks cirosunu 2021 yılına göre 2022’de yüzde 80 artırmayı başardık. Fransa’daki iştiraklerimiz olan Hatex Invest ve Cotonella Sarl şirketlerimizin de satış hacmini bir önceki yıla göre artırarak pazardan aldığı payı yükselttik” dedi. 2022 yılı içinde çok ciddi bir global krizin yaşandığına dikkat çeken Abdo, “2022 yılı içinde belirsizlikleri de barındıran bir yıldı. O nedenle ertelenen bir çok sipariş oldu. Bizim 2023 yılı için beklentilerimiz daha pozitif. Bu yıl içinde ertelenen çoğu siparişimizin 2023 yılının ilk çeyreğinden itibaren daha yüksek ölçekle döneceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hatex Invest ve Cotonella Sarl olmak üzere Fransa’da bulunan iki iştirakin de çok başarılı bir ivme gösterdiğini aktaran Abdo, her iki şirketin de özellikle e-ticaret kanalında satış hacmini artırdığını kaydetti. Abdo, “Her iki şirketimiz e-ticarette 2021 yılında cirosunun yüzde 40’ı olan satış hacmini cirosunun yüzde 60’ına yükseltti. 2023 yılında bu oranları çok daha yukarı taşıyabilmek için tüm Avrupa’da e-ticaret hacmimizi genişletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yurtiçi ve yurtdışında yeni pazarlarla birlikte var olan müşteri memnuniyetini daha yukarı çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Abdo, şöyle devam etti: “2023 yılı ilk çeyreğinde sevkiyatını yapmak üzere Almanya’nın ev tekstili sektöründe öncü firmalarından almış olduğu 3.5 milyon euroluk bir siparişimiz var. Ayrıca Fransa, İngiltere ve İtalya’nın önde gelen ev tekstili firmalarından da 3 milyon euroluk sipariş aldık. Bunların tüm üretim ve sevkiyat planlamalarını tamamladık.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler