1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İçerik üreten öğrencilere eğitim bursu

İçerik üreten öğrencilere eğitim bursu

Türkiye’de ilk kez Haliç Üniversitesi tarafından “Metaverse” bursu hayata geçiriliyor. Çalışma için toplam kontenjan, ilgili bölümler için 100 öğrenci olarak hedefleniyor

İçerik üreten öğrencilere eğitim bursu

Blockchain, yazılım, oyun tasarımı, dijital sanatlar, mimarlık, AR, VR, NFT, kripto para alanlarında başarı elde eden ve içerik üreten adaylar Haliç Üniversitesi’nden maddi değeri yıllık 120 bin TL’yi bulan ve yüzde 100’e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler. Haliç Üniversitesi ve Atlas Space iş birliğiyle Metaverse araştırma ve geliştirme alanında ilerlemek isteyen gençler, iki kurumun sağlayacağı ortak staj ve sertifika programlarıyla da profesyonel destek alabilecekler.

Ayrıca Metaverse ekosisteminde yer alan Discord ve Twitch yayıncıları, Metaverse etkinlik organizatörleri, sosyal medya uzmanları ile içerik yöneticilerinden gelen başvuruların da çeşitli burslarla değerlendirilmesi planlanıyor.

Burs oranının adayın başarı gelişimine göre her sene güncelleneceği belirtilirken; ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında önceliğin verileceği yazılım, bilgisayar, elektrik – elektronik, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, makine, grafik tasarım, oyun tasarımı, güzel sanatlar, işletme, çizgi film – animasyon programları olması kaydıyla, adayın başarılı projesi gözetilerek; iki ve dört yıllık tüm programları kapsayabilecek.

Çalışma için toplam kontenjan, ilgili bölümler için 100 öğrenci olarak hedeflenirken, bu alanda yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yapılacak Haliç Universe ile Haliç Üniversitesi, geliştireceği dijital uygulamayla kendi Metaverse ekosistemini geliştiren ilk üniversite olarak, üniversite içi harcamalarda da token sistemine geçecek. Üniversite bununla birlikte yakın gelecekte Haliç Universe Kripto Parası ile farklı bir yaklaşım gözeterek ödeme de kabul edecek.

Yurtdışında staj imkanı

Diğer yandan Haliç Metaverse Ar-Ge Merkezi Staj ve Sertifika Programları ile Türkiye, Amerika ve Kanada’da Metaverse Kariyeri İmkânı Sunuluyor

Haliç Üniversitesi, yeni dönemde hayata geçirecekleri Metaverse Ar-Ge Merkezi ve Atlas Space ile yürütülecek ortak staj ve sertifika programlarıyla da Metaverse alanında ilerlemek isteyen gençlere akademik ve profesyonel anlamda destek sağlıyor. Burs alarak geliştirdikleri projeleri seçilen öğrenciler, Haliç Üniversitesi’nin katkılarıyla yıl içinde İstanbul ve yaz aylarında Amerika ve Kanada’daki Atlas Space Metaverse şirketinde staj yapma imkânı bulacaklar.

Haliç Üniversitesi Metaverse Ar-Ge Merkezi ve ekosistemi; blockchain, dijital anatlar, NFT, AR, VR, kripto para, oyun tasarımı, komünite yönetimi, Metaverse marketing ve Metaverse iş yönetimi eğitimleri ve sertifika programlarını da bu yıl hayata geçirmeye hazırlanıyor. Haliç Üniversitesi sürekli eğitim merkezleri ve fakültelerinde gerçekleştirilecek eğitim programlarının içeriği ve işleyişleri de iki kurumun ortak çalışmasıyla belirlenecek. Bunun yanı sıra online sertifikasyon programları da yeni eğitim döneminde planlanan yenilikler arasında yer alıyor.

“Önceliğimiz dijital çağın ekosistemine birikimli insan kaynağı yetiştirmek”

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu konuya ilişkin olarak, “Dünya, dijital çağda teknoloji ve bilişimde fark yaratan, yeni pazar alanları ve uzmanlıklar sunan işler ve ürünlere odaklanıyor. Metaverse sektörü dijital çağın ve bilişim sektörünün vazgeçilmezlerinden biri hâline geldi. Biz de Haliç Üniversitesi olarak Metaverse’ü şimdiden geleceği tasarladığımız bir alan olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; gençlerin bilgi ve becerileri olduğu kadar ilgi alanlarını da profesyonel ve akademik mecralara çekmek amacıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibarıyla yetenekli adaylara Metaverse bursu vereceğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Üreteceğimiz içeriklerle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri hâline gelerek, Türkiye’nin bu alanda dünya arenasında söz sahibi olması için elimizden geleni yapacağız. Dijital çağın ekosistemine birikimli ve donanımlı insan kaynağı yetiştirmek en büyük önceliğimiz.” dedi.

Atlas Space Metaverse şirketi CEO’su Burçin Gürbüz yaptığı değerlendirmede, “Metaverse olarak en önemli odağımız içerikleriyle dünyaya açılan, markalaşan ve üreten genç nesillerimiz. Tüm ekosistemimizde dijital dünya ve toplum denkleminde etik olarak insanı ve ihtiyaçlarını odağına alan, küresel pazarda katma değerli içeriklerin gelişimine büyük özen gösteriyoruz. Akademik kurumların Metaverse girişimlerine de bu vesileyle elimizden gelen tüm desteği içtenlikle sunuyoruz. Ancak üniversitelerin yetişmiş insan gücü geliştirme potansiyelini de aynı düzeyde önemsiyoruz. Haliç Üniversitesi’nin sağlayacağı Metaverse bursuyla, geleceğin yazılımcıları için gerçek anlamda yüreklendirici bir bireysel yatırıma imza attığını düşünüyoruz. Bu, hem Türkiye’de bir ilk olması açısından hem de gelecekte uluslararası arenada başarı sağlayacak gençlerin yetişmesi ve Türkiye’yi küresel etkinliklerde başarıyla temsil etmeleri açısından milat niteliğinde bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler